Simona și accidentată face… performanță!

„Doar cel ce crede în victorie poate învinge.” – John Dryden (poet, dramaturg și critic literar englez)

Fără doar și poate, Simona Halep se află la finalul celui mai dificil sezon din carieră. Cu extreme incredibile. Roland Garros-ul, pe de o parte, accidentarea de la Wuhan, pe de altă parte. Păcat că nu va juca la Turneul Campioanelor pentru că merita să fie acolo. Important este că știe bine ce are de făcut. Sănătatea este mai presus decât orice trofeu, cec sau clasament WTA. Simona este deja în istorie. Săptămâna viitoare va urca pe locul 10 în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult pe primul loc WTA. La egalitate cu Victoria Azarenka (51 de săptămâni consecutive) după care o va depăși. Și accidentată uite că Simona face performanță. 🙂 Rămâne totuși regretul accidentării. A picat cum nu se putea mai prost pentru ea. Dar asta e viața cu bune și rele. Important este să se facă bine, iar dacă va fi sănătoasă sigur va reveni acolo sus!

Accidentarea Simonei Halep, una destul de gravă, a venit în cel mai important moment al carierei. După triumful de la Roland Garros, Simona avea șanse reale de a termina sezonul în stil de mare campioană. În ciuda eliminarii premature de la US Open, la Turneul Campioanelor de la Singapore putea recupera terenul pierdut pentru că majoritatea jucătoarelor prezente acolo nu au excelat printr-o constanță în evoluții.
A fost un an greu pentru Simona. Cel mai solicitant sezon din cariera ei. Fără dubii: două finale de Grand Slam, dintre care una câștigată, la Paris, participări până în fazele superioare ale multor turnee. Un an extrem de dur care i-a măcinat repede rezervele de energie, rezistența. 🙁
Poate era mai bine să se oprească după Wuhan. Nu-i de glumit cu hernia de disc. A forțat un pic cu pregătirea pentru a fi prezentă la Moscova însă tot n-a putut să joace. Astfel perioada de recuperare s-a mărit și, mai mult ca sigur, va afecta și debutul din sezonul următor.
Dincolo de toate aceste necazuri, Simona face performanță după performanță. În primul rând, WTA a confirmat că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul acestui an. În al doilea rând, „Simo” va intra în Top 10 al jucătoarelor care au stat cel mai mult pe prima poziție WTA. Săptămâna viitoare, Halep adună 51 de săptămâni consecutive pe primul loc și o va egala pe Victoria Azarenka. După care va rămâne singură pe poziția 10 cu ochii spre următoarea bornă, locul 9, unde se află Caroline Wozniacki (68 de săptămâni). La mai mare!