Halep – Muguruza, semifinală cu tensiune la maxim!

Simona Halep, încă un pas spre o premieră istorică: trofeul Australian Open!

Simona Halep a demolat-o pe Annet Kontaveit în „sferturile” de la Australian Open. Un 6-1, 6-1 în nicio oră de joc. Victorie și calificare în stil de mare campioană. Jocul Simonei este în creștere, are încredere, se concentrează total la fiecare punct și uită repede ceea ce s-a întâmplat la punctul precedent. Halep e focusată doar pe ceea ce urmează, iar asta îi va prinde bine. În semifinale, Garbine Muguruza este o adversară redutabilă, în formă. Dar Muguruza are și ea problemele ei: evoluții sinusoidale. Când joacă beton, iar atunci n-ai ce-i face, fie prinde o zi nașpa, iar atunci nu-i iese nimic. Totuși, spanioloaica rămâne o nucă tare, poate cea mai tare de la acest turneu. Muguruza vine cu sete de revanșă după ce la ultimul lor meci direct, la Roland Garros, românca a ieșit învingătoare. Simona Halep are însă puterea și armele necesare ca să câștige și să meargă în marea finală!

O furtună în arșița australiană. Cam așa se poate descrie stilul în care Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open 2020. Anett Kontaveit nu a jucat rău, tactic chiar bine însă a avut în față o Simona Halep care a știut în orice secundă ceea ce vrea: calificarea în semifinale.
Așa se explică acest devastator 6-1, 6-1 în doar 54 de minute. Minge cu minge, ghem cu ghem, Simona a fost atentă doar la ceea ce joacă. Nu la ce-a făcut până atunci, și bine, și rău. Doar la ce joacă, la punct, acolo i-a stat mintea, iar în final s-a impus într-o manieră entuziasmantă.
Urmează o semifinală care se anunță extrem de tensionată. Dincolo de fileu va fi Garbine Muguruza, o jucătoare în formă la acest turneu, poate cea mai în formă. Dar în niciun caz o sperietoare. Muguruza alternează evoluțiile de senzație cu prestațiile dezamăgitoare. Poate prinde cu Simona o zi din asta, proastă, că altfel e meci mare, pe muchie de cuțit.
Halep are tot arsenalul de lovituri ca să o pună în dificultate pe Muguruza. De asemenea, Simona are puterea de a schimba tactica din mers, chiar de mai multe ori. Dacă își face jocul, Halep are prima șansă la calificare în marea finală de la Melbourne. Este în formă, are o stare pozitivă. Cam la fel cum a fost în 2018 când a jucat finala.
Joi dimineață, în jurul orei 06:30, toată lumea în fața televizoarelor. Meciul va fi transmis de Eurosport. Simona Halep luptă pentru o nouă performanță istorică, cu repetiție: finala Australian Open!