Simona, furtuna de la Doha!

Simona Halep, singura jucătoare din WTA care nu a ieșit niciodată din Top 10 în ultimii 5 ani!

După injecția de încredere de la Ostrava, cu echipa României de Fed Cup, Simona Halep joacă din ce în ce mai bine la Doha. Ieri a eliminat-o pe nemțoaica Julia Goerges, o jucătoare incomodă, imprevizibilă. Scorul de 7-6, 7-6 arată clar cât de greu i-a fost Simonei. Partea bună a lucrurilor este că a stat bine atât fizic dar mai ales mental. În primul set a a vut 4-0, Goerges a revenit incredibil dar în final tot Simona a câștigat setul. Halep a avut nervi de oțel și în tie-break-ul secund când, la scorul de 4-6, a salvat două mingi de set pentru Julia, iar apoi s-a impus cu 8-6 câștigând meciul. Azi, în jurul orei 15:30, urmează confruntarea cu Elina Svitolina. Va fi altceva, un alt film, infinit mai greu. Dar Simona și-a ridicat nivelul de joc de la meci la meci de parcă n-ar avea probleme cu hernia de disc. Dacă trece de Svitolina e pe cai mari!

Deși scorul a fost strâns, Simona Halep nu i-a oferit nicio șansă Juliei Goerges. Nemțoaica este jucătoarea din circuit cu cei mai mulți ași în ultimele două sezoane. Dar cu Simona nu i-a mers. Orice a încercat nu i-a mers. Răspunsul Simonei a venit cu lovituri necruțătoare și precise care au măcinat cu fiecare minut speranțele Juliei.
În setul secund Goerges a schimbat tactica. Mult mai agresivă. Dar Simona a răspuns cu lovituri senzaționale chiar dacă au fost riscante. Dacă n-ai noroc în sport e greu să ajungi sus de tot. Ca și în primul set, Simona s-a impus tot la tie-break după schimburi de mingi spectaculoase.
Astăzi e altceva. Infinit mai greu: Elina Svitolina. Frumoasă, controversată, imprevizibilă. Sunt zile în care nu-i stă nimeni în cale, sunt zile când e praf. Fără doar și poate, Svitolina este o jucătoare ciudată. La întâlnirile directe Svitolina are avantaj: 4-2. Dar astăzi nu joacă nici statistica, nici ședințele foto erotice ale ucraineencei.
Halep și Svitolina sunt două jucătoare cu stiluri asemănătoare. O arată clasamentul WTA: Simona, locul 2, Elina, locul 4. Puternice, ambele lovesc bine mingea din alergare, ambițioase. Toate ingredientele pentru un meci de zile mari. Și totuși ce poate face diferența? Probabil, mentalul.
Cine va avea nervii mai tari va câștiga și va merge în finală. Din această perspectivă Simona Halep are un avantaj. După meciul cu Cehia, din Fed Cup, încrederea Simonei este uriașă, iar asta se va transforma în puncte, într-un joc bun. Hai, Simona!