Simona, care-i problema?

„Cel care are abilitatea de a-şi stăpâni propria minte poate pune stăpânire pe orice altceva.” – Andrew Carnegie (om de afaceri american)

Se pare că US Open n-a fost o întâmplare. Simona Halep contabilizează a doua eliminare consecutivă după primul meci. O înfrângere care transformă în cioburi imaginea de după Roland Garros. Prima constatare, Simona a pierdut forța mentală care îi dădea încredere și convingerea că poate reveni. Mai adăugăm și despărțirea de Andrei Pavel. Chiar dacă a fost amiabilă asta se simte, se vede, se constată. Apoi nici Darren Cahill nu a fost la Wuhan. Plus problemele de la coapsa stângă, care i-au încurcat rău socotelile, însă nu trebuie folosite ca paravan. Simona a venit la Wuhan după o pauză în care avea tot timpul din lume să se recupereze, să-și recapete încrederea în corpul ei. Păcat. Dar chiar și cu aceste belele pe cap, Simona Halep poate reveni la cel mai înalt nivel. Poate și singură dar cu Cahill aproape ar fi și mai bine!

Dominika Cibulkova a făcut cam ce-a vrut cu Simona Halep. Pur și simplu, Simona a fost de nerecunoscut. Un 6-0, 7-5 care a surprins-o chiar și pe slovacă. Primul set, unul de coșmar. La 6-0 mai e ceva de comentat? Al doilea, amăgitor, iar în final… amar. Halep a fost condusă cu 0-2, a revenit la 4-2, apoi la 5-4 a servit pentru intrarea în setul decisiv. Degeaba, Cibulkova s-a ținut tare și s-a calificat mai departe.
Accidentarea la coapsa stângă este o realitate. Totuși ciudat pentru că vine după o pauză importantă, cam de o lună, și doar un singur meci jucat la US Open. Dar accidentarea i-a măcinat vizibil încrederea și treptat s-a transformat în nesiguranță, în slăbiciune. Totul a ajuns la picioare care nu s-au mai deplasat așa cum știam, care nu au mai adus aceea explozie teribilă.
Mai sunt și alte aspecte care pot explica eșecul usturător de la Wuhan. Despărțirea de Andrei Pavel, fie ea și amiabilă, trebuie pusă la socoteală. Cei doi s-au aflat la finalul colaborării însă decizia despărțirii a surprins multă lume. „Cneazul”, chiar și cu statutul de secund al lui Cahill, o putea ajuta foarte mult așa cum a făcut-o la Roland Garros și în multe alte turnee.
De asemenea, absența antrenorului Darren Cahill la Wuhan este și mai surprinzătoare. Indiferent de ce motiv ar putea invoca. După dezastrul de la US Open, Wuhan ar fi trebuit să fie trambulina relansării. Simona avea nevoie de o performanță importantă pentru ceea ce va urma în acest an. Totuși, pragmatic vorbind, nu pierde niciun punct WTA dar nici nu câștigă. Doar imaginea ei a rămas șifonată serios, iar pentru schimbare va avea mult de muncă, foarte mult!