Uhrin, Lazăr și dictatura jucătorilor !

Pentru fotbaliști și nu numai: „Două lucruri nu se pot ascunde: beția și dragostea.” – Proverb grecesc

După meciul pierdut de Dinamo, la Iași, Vali Lazăr a apărut la declarații pe post de portavoce a vestiarului. Cel puțin așa a lăsat impresia. „Nu știu ce e de făcut, trebuie făcută o analiză. Să strângem rânduri, să se facă ceva, să se ia anumite decizii la club. Rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a spus Lazăr la Digi Sport. Bate șaua ca să priceapă calul. Ba nu, câinii. E clar că săgeata a fost trimisă spre antrenorul Dușan Uhrin. Dn păcate, Lazăr nu e nici primul și nici ultimul jucător de pe la noi care încearcă să schimbe lucruri la nivel de staff. Colac peste pupăză, astăzi, a apărut în presă o poveste bahico-amoroasă care îl vizează în special pe Lazăr. Tot la Iași, cu ocazia meciului cu Politehnica. Apele încep să se limpezească un pic. Poate din acest motiv și-a dat demisia Dușan Uhrin. Nu iese fum fără foc. Ceva, ceva a fost acolo. Oricum, dictatura jucătorilor nu este în regulă într-un fotbal normal la cap.

Dinamo a pierdut la Iași (0-1) după o prestație jenantă. Zero barat toată echipa. În loc să vorbească despre ceea ce a făcut el pe teren, Vali Lazăr, mijlocașul lui Dinamo, a prezentat la televiziuni o autocritică generalistă finalizată cu săgeți spre antrenorul Dușan Uhrin și zona administrativă. „E foarte greu să pierzi meciul, nu contează că iei gol în minutul 10 sau 85. E frustrant jocul nostru. E frustrant că nu jucăm fotbal, că suntem anti-fotbal. E frustrant că nu câștigăm în deplasare de nu știu câte luni. Am bătut doar pe Sepsi în deplasare, dacă nu mă înșel, eram plecat. Nu știu ce e de făcut, trebuie făcută o analiză. Să strângem rânduri, să se facă ceva, să se ia anumite decizii la club. Rămâne de văzut ce se va întâmpla” a declarat Lazăr la Digi Sport. (https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/suntem-anti-fotbal-sunt-mai-slabi-ca-noi-doar-pe-transfermarkt-nu-pe-teren-vali-lazar-vorbe-dure-dupa-esecul-de-la-iasi-808254)
Astăzi, pe site-ul www.gsp.ro a apărut un material exploziv în care se vorbește despre „haos la Dinamo”, „bairam de pomină la Iași” și „o domnișoară mergând spre zona unde era sectorul petrecăreților!”. Interesant este că în centrul atenției se află tot… Vali Lazăr. Culmea, tocmai jucătorul care cerea, sâmbătă seară, „să se ia anumite decizii la club”. Adică să fie dat afară Dușan Uhrin? Omul a avut bun simț și a ales să plece el. Acum nu rămâne decât să asistăm la victorii în serie pentru Lazăr și colegii săi. Oare? 🙂 (https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-haos-fara-precedent-la-dinamo-cainii-bairam-de-pomina-la-iasi-s-au-strans-in-camera-lui-lazar-a-fost-vazuta-si-o-domnisoara-592334.html)
Nu e normal așa ceva indiferent de numele antrenorului, al clubului, al celor care conduc acolo. Uhrin e istorie, probabil vine Mihalcea dar e foarte posibil ca și el să pățească la fel. Cel care trebuie să ia atitudine, fără rezerve, este președintele Florin Prunea. Un fost mare jucător, un om care știe bine ce înseamnă performanță la cel mai înalt nivel. Dacă povestea bahico-amoroasă de la Iași se confirmă atunci e nevoie ca și jucătorii vinovați să plătească polița la fel cum a fost împins s-o facă Uhrin: cu rezilierea contractului!