Și mai aproape de… locul 1 WTA!

Doar cu inima, Simona. Doar cu inima și fără… nervi!

Simona Halep este în semifinale la Miami. Și asta pentru că a reușit să iasă din groapa adâncă a neîncrederii, în setul doi, când a revenit fabulous de la 1-5. Qiang Wang s-a văzut prea repede cu saci în căruță, a renunțat să mai fie agresivă în joc, iar în final a plătit scump. Simona a fost mai bună, Simona are un joc din ce în ce mai bun. Elaborat, inteligent, de lider mondial. Păcat de acel „on court coaching” cu antrenorul Daniel Dobre. Vorbele alea nu-și aveau rostul. Membrii staff-ului sunt profesioniști, nu „ultrași”. Simona nu era într-o postură dificilă ca să se enerveze aiurea și să le ceară… aplauze. Bine, până la urmă e treaba ei dar chiar dacă îi plătește nu trebuia să facă așa ceva. Eventualele reproșuri se fac la antrenament, în vestiar, departe de ochii lumii. E singura greșeală din meciul cu Wang. 🙁 Urmează semifinala cu Karolina Pliskova. Vineri, de la ora 03:00, ora României. Înainte de Miami, la antrenamente, Simona a încasat de la cehoaică un 0-6 dar mâine poate s-o bată. Cu sau fără… aplauze!

Wang a ratat setul decisiv și pentru că a schimbat tactica după ce, la 5-1 în setul secund, a ales să nu mai fie agresivă în joc. Realitatea este că Simona s-a trezit la timp dintr-o stare negativă extremă, a uitat de nervi și alte prostii etalând un tenis perfect. Minge cu minge a tocat încrederea chinezoaicei și a rezolvat calificarea în semifinale mai repede: 6-4, 7-5. Halep putea câștiga și mai rapid dacă nu se enerva din te miri ce. Aiurea.
Mai grav este că și-a certat staff-ul. Că n-o aplaudă, că aplaudă adversara. Poate nervi provocați de oboseală că altfel nu văd nicio logică în comportamentul ei. Chestii mărunte de fetișcane teribiliste, nu de nr. 1 WTA. Simona este o femeie puternică, nu o puștoaică plină de ifose. A greșit și cu asta basta. Nu e cazul să vorbim la infinit despre ce i-a spus antrenorului Daniel Dobre. S-a auzit, s-a văzut. Sper că a învătat din această greșeală de abordare. Și punct.
Urmează duelul cu Karolina Pliskova din semifinale. Meci greu. Cehoaica este în formă și a bifat „sferturile” la toate turneele în care a fost prezentă în acest an. Înainte de Miami s-au antrenat împreună. „Am luat un 0-6, deci… mâine nu poate fi decât mai bine. Va fi un meci bun, sper”, a spus Simona Halep conform www.gsp.ro. (https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-karolina-pliskova-in-semifinale-la-miami-la-ce-ora-se-disputa-meciul-563440.html).
Dar Simona a mai învins-o. Ultima oară, nu demult, la meciul de Fed Cup. În confruntările directe Halep conduce cu 7-2. De ce nu s-ar repeta povestea și la Miami?Miza este mai mare pentru Simona. Dacă ajunge în finală revine pe primul loc WTA. Ar fi o performanță incredibilă după pauza forțată provocată de hernia de disc. Succes, Simona!