Gauff a stârnit furtuna Halep !!!

Da, Miss Gauff. Ea este campioana: Simona Halep!

Prezența și victoriile puștoaicei Cori Gauff (15 ani, nr. 313 WTA) la Wimbledon au provocat o bucurie un pic exagerată. În realitate a fost un fel de adiere de primăvară care în optimile de finală a stârnit furtuna… Simona Halep. Pur și simplu așa a fost. Toată lumea bună a tenisului a cuplat repede cu fenomenul Gauff generând o presiune imensă asupra adversarelor americancei. Nu și în cazul Simonei care avea nevoie doar de o picătură de provocare pentru a demonstra o motivare aproape de sută la sută. A pus-o la respect pe Gauff cu un sec 6-3, 6-3 care i-a șifonat vizibil aerele de superioritate dobândite în tururile anterioare. Cu Simona nu i-a mers în niciun fel. Halep a etalat un joc solid, legat, eficient, un joc de campioană. O provocare frumoasă pe care Simona Halep a rezolvat-o în stil de mare campioană. Urmează meciul cu chinezoaica Shuai Zhang (nr. 9 WTA) pentru accesul în semifinale. Hai, Simona!

Isteria care a curpins America după victoriile-șoc reușite de Cori Gauff la Wimbledon sunt pe undeva de înțeles. Totuși există senzația că s-a ajuns prea departe. La doar 15 ani, Gauff a jucat patru tururi pe tabloul principal de la Wimbledon ceea ce nu-i de ici de colea. S-a bucurat din plin de avantajul generat de presiunea publicului asupra adversarelor, un public care a îmbrățișat-o din cauza statutului de „copil” dar și a jocului extrem de solid în raport cu vârsta ei.
Totul a fost frumos până ce i-a apărut în cale Simona. Of, Simona, o jucătoare care se motivează teribil mai ales în medii ostile. În tribunele de la Wimbledon nu au fost așa de mulți români ca la alte turnee, din cauza prețului piperat al biletelor, iar majoritatea spectatorilor au fost de partea americancei. De înțeles și asta dar tocmai acest detaliu a fost picătura decisivă pentru motivarea Simonei. A vrut să arate, cu orice preț, cine e „șefa”. Și a făcut un meci bun, exact, soldat cu un simetric 6-3, 6-3 care a stopat planurile de mărire ale domnișoarei Gauff.
Simona arată al naibi de bine la Wimbledon. Din toate punctele de vedere. Ca joc, crește de la un meci la altul. Ca alură, e din ce în ce mai senină și cu zâmbetul pe buze. O campioană prin definiție, o campioană prin manifestare. Joacă de plăcere, iar ceea ce realizează la acest Wimbledon va rămâne în istorie. Are nevoie doar de un dram de șansă. Atât. Că valoare are cu carul!