Europa, ora exactă pentru fotbalului românesc !!!

Singura variantă rămasă pentru România: grupele Ligii Europa. Dar va fi tare greu!

CFR a plecat cu buza umflată de la Malmö, a spus adio Ligii Campionilor și mai speră doar la șansa oferită de Europa League. Viitorul lui Hagi a avut o prestație onorabilă în dubla cu Vitesse Arnhem dar a rămas tot pe dinafară. Craiova tremură în așteptarea celor de la RB Leipzig și are speranțe mici. Doar FCSB a rămas în cursă însă la orizont se vede Hajduk Split, iar cu croații nu este de glumă. Una peste alta, Europa toacă mărunt ierarhia unei competiții care își caută strălucirea de altădată slalomând printre play-off și play-out. Din păcate, una este la noi, alta pe drumurile europene. Diferența este din ce în ce mai mare. Rezultatele vorbesc de la sine. Vom ajunge să jucăm în turul I preliminar dacă nu se schimbă ceva din mers. Ce? Poate un campionat cu mai multe echipe, să zicem 18, din care ultimele patru retrogradează direct și alte două merg la baraj. Plus locurile de Europa s-ar naște destulă concurență pentru relansare și progres!

Se poate vorbi zile în șir, se pot scrie mii de pagini de analiză despre fotbalul nostru din prima divizie. Și nu numai. Un lucru e cert: testul adevărat îl reprezintă meciurile din competițiile europene. Din păcate, e jale mare!
CFR a zis că dacă-l schimbă pe Edi Iordănescu după trei meciuri va face minuni la Malmö. Da de unde… Conceicao a folosit aproape aceeași formulă de echipă și adio UEFA Champions League. Lipsa de respect față de antrenori, în general, este o explicație pentru sincopele ardelenilor din ultima vreme.
Viitorul s-a comportat decent în fața olandezilor de la Vitesse însă întinerirea continuă a lotului a amplificat lipsa de experiență internațională. Logic, calificarea a fost ratată. Păcat pentru că punctajul de țară scade serios, iar în câțiva ani asta va trimite reprezentantele noastre spre primul tur preliminar.
FCSB s-a calificat la pas cu „rudimentarii” de la Rudar. Slovenii au fost vai de mama lor însă cu Hajduk va fi viață grea. Croații au tradiție, au sânge de luptători și nu în ultimul rând au echipă bună. Atenție că nu-i de glumă!
Craiova așteaptă revelația Germaniei, RB Leipzig. Un film gen „misiune imposibilă”. Diferența de valoare este uriașă și, coroborat cu celelalte rezultate există riscul să nu avem echipe mai departe spre grupe. Sper să nu fie așa dar acest risc nu trebuie ignorant.
Că ne place sau nu, dincolo de stadion rămâne aceeași idee: Europa dă ora exacta!