Narcisa Lecușanu, din dragoste pentru handbal!

Narcisa Lecușanu, prima femeie care candidează pentru funcția de președinte al FRH!

Sportivă de excepție, frumoasă, deșteaptă, cu o situație financiară stabilă, membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal (IHF) și Federației Europene de Handbal (EHF), Narcisa Lecușanu aduce vântul schimbării în handbalul românesc. Fără doar și poate, candidatura la șefia Federației Române de Handbal (FRH) a fost declanșată de nemulțumirile celor implicați în sistem, foarte mari față de ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme. Narcisei îi pasă, îi place această muncă pentru că are experiența a peste opt ani în administrație. Pas cu pas a ajuns în executivul federației internaționale și tot pas cu pas va ajunge și în fruntea handbalului românesc. O candidatură autorizată de performanțele obținute de-a lungul carierei. Cu certitudine, Narcisa Lecușanu poate îmbunătății și dezvolta performanțele handbalului românesc la toate nivelele!

Vicecampioană mondială în 2005, Narcisa Lecușanu (41 de ani) a ales să se implice în cursa pentru șefia FRH. Are multe lucruri de corectat. Lista e lungă: de pus la punct un regulament plin de interpretări; renunțarea la clasamentele cu talii în handbalul juvenil; apărarea cluburilor care produc sportivi de valoare și nu se aleg măcar cu „grila” de pe urma lor din cauza „interpretărilor” de regulament; limitarea numărului de jucători străini într-o echipă pentru a permite promovarea valorilor autohtone; antrenori de lot remunerați la orice nivel; susținere financiară pentru cluburile care fac performanță la copii și juniori; atragerea de investiții majore în infrastructură (săli polivalente) etc.
Vorbitoare a patru limbi străine (engleză, germană, sârbă, daneză), cu o carieră sportivă de invidiat (locul 2 CM 2005, locul 1 CM Tineret 1995, câștigătoare Cup Winners’ Cup 2002 și 2007, finalistă (locul 2) a Ligii Campionilor 2009/2010, semifinalistă (locul 3) a Ligii Campionilor 2008/2009, campioană în Macedonia, Germania și România (de trei ori), câștigătoare a Cupei României și Supercupei României), Narcisa Lecușanu poate transforma în bine viitorul handbalului românesc.
Este nevoie de o schimbare, de o reconstrucție de la baza spre vârful piramidei de performanță, de încredere și sprijin în special pentru sectorul juvenil. Narcisa poate rezolva aceste probleme deoarece a început munca de la greu. De la întocmit referate până la aranjarea genților cu echipamente pentru fetele de la loturile naționale. Așa și-a început ascensiunea fapt ce o ajută să înțeleagă corect nevoile și problemele handbalului românesc.
Votul stă în mâna delegaților. Mulți se tem să vorbească din diferite motive dar votul va fi secret. Doar ei vor putea decide pe mâna cui va ajunge handbalul. Din această perspectivă, Narcisa Lecușanu are prima șansă!