Of, Simona. Iartă-ne!

„Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăieşti.” – Jim Rohn (1930-2009, antreprenor și speaker motivațional)

„Am făcut un RMN şi am o hernie de disc.”, a fost mesajul-șoc postat de Simona Halep pe Twitter. Toate îndoielile legate de rezultate negative înregistrate în ultima vreme sunt aruncate în aer. Nu a fost vorba nici de lipsă de pregătire, nici de despărțirea de Andrei Pavel, nici de absența lui Darren Cahill de la Wuhan, nici de viața ei de zi cu zi. Fata asta avea o problemă medicală foarte serioasă pe care a descoperit-o abia acum. Niciun moment nu s-a pus problema că n-a vrut. Pur și simplu n-a putut. Corpul n-a mai ajutat-o așa cum o făcuse la Roland Garros. Simona este o fată tânără, puternică, și se va trata așa cum trebuie. Musai să se recupereze complet chiar cu prețul neparticipării la turneul de la Moscova. Ca să fie sută la sută pentru Turneul Campioanelor. Cât despre faptul că toți am căutat în altă parte explicații pentru ceea ce s-a întâmplat cu ea la US Open, Wuhan sau Beijing, nu putem să-i spunem decât că n-am știut de problema ei!

Hernia de disc este o problemă medicală seriosă dar nici ceva foarte grav, de dramatizat. Simona este tânără, în forță, puternică, iar asta o va ajuta să-și rezolve starea de sănătate prin recuperare specifică. Nu cred și sperăm din tot sufletul să nu fie nevoie de operație. 🙁
Am tot căutat explicații pentru eșecurile din primul tur. Trei în serie. La US Open a fost șocant deși acolo au apărut primele semne că este ceva în neregulă. La Wuhan a fost și mai clar că trupul n-o ascultă așa cum o făcea la Paris, iar la Beijing a clacat total. Hernia de disc n-a lăsat-o în pace să-și termine anul în stil de mare campioană. 🙁
Acum, pentru Simona, pe primul plan trebuie să fie recuperarea. Sută la sută. Următoarea apariție era programată pentru turneul de la Moscova. Indiferent de bani sau punctele WTA puse în joc, Halep n-are ce căuta acolo decât sănătoasă tun. Altfel, să lase Moscova și să se gândească doar la Turneul Campioanelor.
Nu contează nici revenirea lui Kerber, nici ce face Wozniacki, nici ce spune Serena. Contează doar sănătatea ei. Dacă va fi sănătoasă sigur va juca la cel mai înalt nivel. Și mai e ceva. Simona, deși are cu trei-patru turnee mai puțin decât alte jucătoare din Top 10, a reușit să se mențină pe primul loc WTA cu aproape 2.500 de puncte avans față de locul 2. Adică, pe scurt, a jucat mai puțin dar a câștigat mai mult. Asta e Simona, campioana inimilor noastre!