Ianis, ca o furtună !

Ianis Hagi, reverență în fața suporterilor de pe „Ibrox Park”. Din dragoste pentru Glasgow Rangers !

Cum furtuna „Dennis” a spulberat tot ce a găsit în cale în Islanda, Scoția și Anglia cam așa a făcut Ianis Hagi și Glasgow Rangers cu Braga. Revenire fabuloasă de la 0-2 pentru o victorie cu 3-2 de povestit nepoților. Meci de vis făcut de Hagi Jr., cu două goluri de senzație. Ultimul, cel al victoriei, a semănat izbitor cu reușita marelui Gică Hagi de la Monte Carlo, din 1987, și tot în februarie, gol care aducea Supercupa Europei la București. Ianis a mai avut și trei pase decisive de gol însă ocaziile au fost irosite incredibil de coechipieri. O seară memorabilă. Imaginea reverenței făcută de Ianis în fața fanilor de pe „Ibrox Park”, care fremătau de bucurie după marcarea golului victoriei, poate însemna saltul spre glorie. Încrederea pe care i-a dat-o antrenorul Steven Gerrad, care l-a dorit insistent la echipă, a fost elementul de declic. Ianis Hagi se simte bine în tricoul lui Glasgow Rangers, cea mai iubită echipă din Scoția. Bravo Ianis, te așteptăm în Islanda să califici naționala mare la EURO 2020 !

Ianis Hagi i-a cucerit definitiv pe suporterii lui Glasgow Rangers. După victoria de senzație în fața portughezilor de la Braga, al cărei artizan a fost Ianis Hagi, s-au postat mii de mesaje pe facebook care au cerut transferul definitiv de la Genk.
„Decarul” României și „șeptarul” lui Rangers a fost trimis din primul minut pe teren de antrenorul Gerrad și nu a dezamăgit. A făcut un meci mare, a fost omul care a dat tonul revenirii de la 0-2. În minutul 67, cu un șut la colțul scurt. Apoi Aribo, intrat după pauză, a făcut 2-2. Momentul magic a venit în minutul 82. Lovitură liberă de la circa 25 de metri, Ianis își asumă responsabilitatea. Șut tare, minge deviată care se duce în poartă, lângă stâlpul din dreapta. Cam la fel cum s-a întâmplat pe 24 februarie 1987 când tatăl său, Gică Hagi, tot din lovitură liberă, aducea Stelei victoria în fața lui Dinamo Kiev și Supercupa Europei.
Undeva, în marea de fani de pe „Ibrox” s-a aflat și Gică Hagi. „Regele” a aplaudat frenetic reușitele lui Ianis, iar la golul decisiv cu emoții vizibile, cu lacrimi. Normal. Ce poate fi mai frumos pentru un tată decât să-și vadă fiul într-o asemenea postură?
Trei goluri și un „assist” pentru Ianis Hagi în cinci meciuri ca titular la Glasgow Rangers. Acum, important e să rămână cu picioarele pe pământ. Mai e mult până departe. Toți îi apreciază talentul. Laudele curg în valuri. De la declarații de dragoste până la urgentarea transferului definitiv de la Genk. Fanii lui Rangers sunt în delir. Ianis de Glasgow, de neoprit!