Titlul încă se joacă. Dar cum?

Valabil pentru arbitri: a greși e omenește, dar a persista în greșeală nu poate fi scuzat!

Mai sunt două etape, iar lupta pentru titlu se înăsprește. FCSB s-a impus la Craiova, iar CFR nu trebuie să greșească în seara asta, la Giurgiu, cu Astra. Finale adevărate. Urmează altele de foc. Ciudat este că, după atâtea și atâtea scandaluri provocare de erorile de arbitraj, astfel de confruntări nu sunt toate onorate cu arbitri de top. Ăia pe care îi mai are fotbalul românesc. La Craiova a fost ok cu Istvan Kovacs. Un „central” de valoare, nimic de zis, care a condus meciul ferm. Ciudat, la meciul Astra – CFR nu a mai fost trimis tot un arbitru de Liga Campionilor deși partida are o miză uriașă. Culmea culmilor, ca să nu spun altfel, Ovidiu Hațegan, fără doar și poate cel mai apreciat arbitru din România, a fost trimis să fluiere în play-out Chiajna – Botoșani (2-2). Oare pentru șefii fotbalului românesc contează mai mult lupta la retrogradare decât cea pentru prezența în Europa? Pentru cei care se ocupă de delegări, probabil că da. Dar nu e normal. Ce altă concluzie putem avea? Doar că, cine se mulțumește cu puțin riscă să rămână cu… nimic!

Meci extrem de disputat și tensionat în Bănie. Cu penalty contra gazdelor și șase cartonașe galbene pentru fiecare tabără. N-a fost ușor pentru arbitrul Istvan Kovacs. Craiova a vrut dar n-a putut. FCSB a stat la cutie și a lovit exact atunci când a fost cazul. Victorie fără niciun dubiu, arbitraj bun marca Kovacs.
În seara asta se joacă Astra – CFR. Prin jocul rezultatelor, meciul are o miză și mai și decât în urmă cu câteva zile. Orice pas greșit al ardelenilor aruncă în aer finalul de campionat din care mai sunt de bifat doar două etape. La centru a fost trimis Adrian Cojocaru. De ce nu un arbitru de Champions League? Practic, miza cea mare o reprezintă prezența în acestă competiție intercluburi. Nu mi se pare normal ca Ovidiu Hațegan să fie delegat în play-out ca să arbitreze bătălia de la retrogradare. Nu e firesc. Au fost atâtea și atâtea scandaluri legate de decizile arbitrilor. Ce se va întâmpla dacă centralul Cojocaru greșește? Pur și simplu va fi strivit de acuzații. Indiferent din ce parte vor veni ele.
Dacă tot avem arbitri cu ecuson de Europa măcar să-i folosim așa cum trebuie. Nu mai sunt multe jocuri de disputat, iar partidele cu miză în lupta pentru tiltu ar trebui să primească delegări de top. Măcar atât că la vară vine testul din competițiile europene unde se va vedea cine are valoare și cine nu!