Am uitat de România? Hai România!

Naționala de fotbal a României are nevoie, mai mult decât oricând, de suporterii ei. Pe „Ullevaal” va conta doar victoria!

„Tricolorii” joacă azi cu Norvegia pe pământ nordic. S-a vorbit ceva în această săptămână despre acest meci aproape capital? Puțin, foarte puțin. Există și explicații la această stare de fapt: scandaluri mari la echipele mari, eliminarea Simonei Halep la Roland Garros, lipsa de interes a fanilor cauzată de rezultatele și jocul mai puțin convingător din ultimii ani. S-a despicat firul în patru pentru ce s-a întâmplat la Dinamo, FCSB, Craiova și tot așa, s-a discutat amănunțit despre prestația Simonei pe zgura pariziană. Naționala de fotbal a ajuns la urmă ceea ce nu s-a mai întâmplat de ani buni. Dacă elevii selecționerului Cosmin Contra pierd în Norvegia pot să pună cruce calificării. Un meci greu pe care-l privim cu teamă. Ieri defilam cu Norvegia, astăzi ne-am bucura tare pentru un succes la ei acasă. Naționala nu mai are valoarea de altădată, iar asta i-a făcut pe mulți să uite de România. N-ar trebui să se-ntâmple așa ceva dar asta-i viața. Totuși, să le ținem pumnii băieților. Norvegia – România, ora 21:45, în direct la Pro TV și Radio România Actualități. Hai România!

Acum 33 de ani… Pe data de 10 august 1983, Gică Hagi debuta în echipa națională chiar pe „Ullevaal Stadium” din Oslo. Avea doar 18 ani și jumătate. Da, Hagi, cel mai titrat și valoros fotbalist român din toate timpurile. Acum, fiul său, Ianis, e trimis să apere culorile naționalei într-o partidă complicată. Nu singur. Ianis este însoțit de un grup de fotbaliști formați de Gică Hagi așa cum a vrut el: Răzvan Marin, Benzar, Cicâldău și Băluță.
Atunci a fost un meci amical și o remiză albă. Era de moral. Acum se joacă cu sabia deasupra capului. România nu are voie să calce strâmb. Înfrângerea sau egalul e cam același lucru. Doar victoria ține aprinse speranțele României în calificare. Din această perspectivă meciul va fi extrem de complicat. „Tricolorii” sunt forțați să atace, să iasă la joc, iar deficiențele din apărare vor fi mai greu de acoperit.
Prin redacții circulă deja o formula de echipă: Tătărușanu – R. Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, N. Bancu – R. Marin, T. Băluță – C. Deac, N. Stanciu, Chipciu – Keșeru (Țucudean). Singura problemă este numele atacantului. Keșeru are o „dublă” în meciul cu Feroe dar Țucudean pare mai potrivit ca fizic pentru lupta cu masivii fundași norvegieni.
Să sperăm că va fi bine, iar România va câștiga cele trei puncte!