„SMURD-ul”, chemat să salveze Dinamo !

Valabil pentru toți: „Succesul nu e greu de obţinut. Greutatea este să-l meriţi.” – Albert Camus (romancier, dramaturg și filosof francez)

Ca să scape de „B”, Dinamo a apelat la un specialist în resuscitări de echipe aflate în „moarte clinică”: Gigi Mulțescu. Un antrenor cu personalitate și principii, obișnuit mai toată cariera să meargă acolo unde sunt situații grele, complicate. Și de multe ori a reușit. De aici i se trage porecla de „SMURD”. Gigi Mulțescu, un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru iubitorii de fotbal. Acum, Mulțescu va avea cea mai grea misiune din cariera de antrenor: salvarea de la retrogradare a lui Dinamo. Tare complicat dar nu imposibil. De aceea a ales să vină, să ajute. Acum, nu mâine sau poimâine. Fără bani, salariul îl încasează doar dacă Dinamo rămâne în Liga 1. Ce om, ce caracter. Rar mai întâlnești astfel de exemple în fotbalul de azi. Mai are nevoie și de un pic de șansă. Fără noroc va fi și mai greu s-o scape pe Dinamo de belea. Gigi Mulțescu a fost cea mai bună alegere pentru banca tehnică a „câinilor”. Dacă nici el nu va reuși atunci chiar se alege praful de tot !

Când spui Gigi Mulțescu te gândești automat la acel 3-0 de senzație administrat de Dinamo nemților de la Hamburger SV, în 1983, meci din turul 2 al Cupei Campionilor Europeni. Hamburger SV, nimeni alta decât campioana en-titre a Europei după ce în vara aceluiași an germanii învingeau în finală, la Atena, pe Juventus Torino prin golul lui Felix Magath. În fața a peste 80.000 de spectatori, pe fostul stadion „23 August”, Gigi Mulțescu a marcat al doilea gol pentru Dinamo cu un trasor fenomenal de la 40 de metri care l-a lăsat fără replică pe marele portar Holger Stein.
De la această imagine-șablon rămasă în memoria publicului pornește tentativa „SMURD-ului” de a salva Dinamo de la retrogradare. Lângă Mulțescu va fi o altă fostă mare glorie dinamovistă, Cornel Țălnar. O misiune extrem de dificilă la o echipă care a fost praf în acest an. Gigi Mulțescu trebuie să facă orice ca Dinamo să înceapă să respire, apoi să adune punct după punct. Faptul că este susținut total de suporteri reprezintă un avantaj dar rezultatele vor fi cele care decid viitorul.
Un lucru e cert: Mulțescu nu are timp să schimbe lotul de jucători. Se va baza doar pe ce există acum la Dinamo. Cu toate lipsurile și neajunsurile însă omul ăsta chiar știe ce face. Dinamo a ajuns într-o situație atât de complicată încât doar „SMURD-ul” o mai poate salva !