Sportul, cea mai eficientă armă împotriva calculatorului!

aprilie 5, 2021 in Special

Sportul îi ajută pe copii să își crească încrederea în forțele proprii!

Nu mai amânați momentul: sportul îi ajută pe copii să își crească încrederea în forțele proprii!

Dependența de calculator este o mare problemă pentru copiii noștri. Un fenomen care ia amploare odată cu evoluția tehnologică. Din ce în ce mai mulți copii nu concep viața fără laptop, tabletă, smartphone sau iphone. Fiecare secundă o trăiesc pentru a accesa jocuri care mai de care. Nu mai au timp de privit la ceas, iar sedentarismul le acaparează trupul. Da, sedentarismul, principalul inamic al sănătății copiilor. Și nu numai. Un efect cu consecințe negative cauzat de expunerea prelungită la aceste dispozitive moderne. Singura armă de luptă este sportul. Părinții trebuie să înțeleagă că degeaba au copii talentați, în diferite domenii, dacă aceștia nu știu să meargă drept, să alerge, să facă mișcare. În loc de scutiri pentru orele de sport, ca să nu-i obosească înainte de mate sau română 🙁 , ar face bine să-i îndemne la mișcare. E vorba despre viață. O notă mică la o materie se poate corecta dar sănătatea mai greu!

Copilul modern vede în calculator o sursă fascinantă de exploatare, învățare și divertisment. Cât durează o apăsare de tastă sau un clik. Foarte comod, iar copilul este fericit când obține ceea ce-și dorește fără să facă niciun fel de efort fizic.
Lucrul la calculator, un timp îndelungat, are numeroase efecte negative. Cel mai periculos este sedentarismul, principala cauză a bolii secolului: obezitatea. De aici până la alte probleme medicale nu mai este decât un pas! 🙁
Și-atunci ce este de făcut? Simplu: dacă vreți să aveți copii sănătoși îndemnații să facă sport. În orice moment, în orice fel. Urcatul scărilor la bloc sau metrou face mult bine în locul folosirii liftului sau scărilor rulante. O joacă banală în parc este de o mie de ori mai sănătoasă decât o jumătate de oră de „Counter Strike” sau alt joc la calculator.
Dragă prietene, tu, ca părinte, ești cel care îți cunoști cel mai bine copilul și pasiunile lui. Nu-l lăsa să cadă pradă calculatorului. Lasă-l să facă sport. La școală, în special. Degeaba are 10 pe linie dacă nu știe să alerge sau să meargă drept. Matematica, româna și celelalte materii sunt utile pentru formarea unei cariere profesionale dar sportul este vital pentru sănătate.
Mai multe ore de sport înseamnă mai multă sănătate. Nu cred că este greu. Totul trebuie să înceapă de la părinți. Ei sunt cei care dau tonul. Când vor realiza că sportul este cea mai eficientă armă împotriva calculatorului atunci va fi bine pentru copiii lor!

HOFIGAL – natură și sănătate! www.hofigal.eu