Copiii trebuie să facă sport!

aprilie 2, 2021 in Special

Nu mai amânați momentul: sportul îi ajută pe copii să își crească încrederea în forțele proprii!

Nu mai amânați momentul: sportul îi ajută pe copii să își crească încrederea în forțele proprii!

Astăzi, mai mult ca niciodată, copiii noștri trebuie să facă sport. Degeaba învață bine, degeaba au note de 10, degeaba sunt medaliați olimpici la mate, fizică sau chimie dacă nu știu să alerge corect, dacă nu se dezvoltă corect. Copiii noștri au nevoie de sport, de mișcare, pentru a putea crește sănătoși și frumoși. Mișcarea, sportul în general, antrenează corpul, sporește forța fizică și mobilitatea. Sportul favorizează trăsăturile pozitive de personalitate și mentalitate. În loc de scutiri pentru ora de educație fizică, în vederea pregătirii tezelor sau examenelor, părinții ar face bine să-și trimită copiii la sport. Orice părinte visează să aibă un copil cât mai bine dezvoltat. Nu doar intelectual. Aici este greșeala. Trebuie și fizic, și mental, și emoțional. Surprizele pot fi dintre cele mai frumoase. Un olimpic la matematică poate deveni, la fel de bine, un campion de nota 10. Dacă vreți să fiți sănătoși, faceți sport!

Sport, sport, dar unde? Poate aceasta-i întrebarea care îi pune pe părinți în dilemă. Poate acesta-i motivul care îi fac să ezite atunci când vine vorba să-și trimită copiii la sport. Dar sub nicio formă nu poate fi o scuză. Nu are cum să fie o scuză!
Fetele sunt mai tenace la învățătură. Dar la fel de bine pot deveni și campioane la gimnastică. Un sport care ajută la îmbunătățirea flexibilității corpului, a echilibrului, a coordonării, iar pe lângă asta dezvoltă forța fizică și musculatura. De aici și până la visul de a călca pe urmele Nadiei Comăneci nu mai este decât… dorință și multă, foarte multă muncă.
Și băieții învață bine. Mulți dintre ei au ajuns medaliați olimpici la diferite științe exacte și nu numai. Tenisul de câmp iar ajuta să fie și mai buni. Un sport care dezvoltă reflexele, jocul picioarelor, echilibrul și, nu în ultimul rând, disciplina mentală. Un sport organizat și strategic. De aici până la Ilie Năstase, Ion Țiriac sau Simona Halep ține doar de voință, muncă și pasiune.
Am ales doar două discipline sportive ca să vă conving să lăsați copiii la sport. Sigur, sunt mult mai multe. Alegerea este doar a copiilor. Indiferent de natura lui, sportul este important. Pentru simplul motiv că formează caractere adevărate, puternice însă e musai să vă doriți acest lucru. Când copiii vor înțelege corect acest mesaj sigur vor încerca să-și depășească limitele. Pe toate planurile!