Sorana s-a întors!

ianuarie 18, 2017 in Tenis

Sorana Cîrstea are puterea de a reveni în elita WTA!

După șocul negativ produs de eliminarea Simonei Halep, Sorana Cîrstea (nr. 78 WTA) a detonat marea surpriză de la Australian Open eliminând-o pe Carla Suarez Navarro, numărul 10 mondial. Sorana a făcut un meci fantastic, s-a impus meritat cu 7-6 (1), 6-3 și s-a calificat în turul 3. Un moment de cotitură în cariera ei după ce în ultimii ani a traversat destule perioade de cumpănă. Dar tăria de caracter este una din trăsăturile necesare în marea performanță. Nu poți ajunge sus și cu atât mai greu să poți reveni în prim-plan dacă nu ai o ambiție de fier. Sorana Cîrstea și-a egalat performanța de la Melbourne reușită în 2012 și 2013 dar visează la mai mult. E normal, după o perioadă în care a revenit treaptă cu treaptă din subsolul clasamentului WTA. E clar, Sorana s-a întors în top!

După atâtea dezamăgiri la Australian Open era vremea să iasă soarele și pentru tenisul românesc. Sorana Cîrstea a spălat din rușinea colegelor ei și s-a calificat în turul 3 eliminând un nume mare, un loc 10 din topul WTA: Carla Suarez Navarro.
Revenirea Soranei e de salutat și mai mult decât atât. Frumoasa din Târgoviște a traversat o perioadă deloc fastă. Problemele personale au influențat forma sportivă dar se pare că greul a trecut. Sorana a muncit, s-a luptat cu ea însăși și treaptă cu treaptă a revenit la forma necesară ascensiunii în elita tenisului mondial.
La 27 de ani, Sorana Cîrstea e tocmai coaptă pentru a urca sus de tot, alături de Simona Halep, Irina Begu sau Monica Niculescu. La internaționalele Australiei are o șansă imensă, mai ales că în turul secund va întâlni o jucătoare care nu e de speriat, Alison Riske (nr. 42). Sorana conduce cu 2-1 în meciurile directe ceea ce poate reprezenta un avantaj de moral.
De salutat revenirea Soranei Cîrstea. S-a încăpățânat să se considere învinsă de carieră, de probleme și cu multă dedicare la orice detaliu iat-o din nou în centrul atenției. Acum are motive să zâmbescă din nou. Deși frumoasă foc părea că a uitat farmecul zâmbetului. Dar ce a fost, a fost. Important este viitorul. Sorana are talent cu carul, are un fizic ideal pentru tenis, are ambiție și vrea să fie cea mai bună. Cu Navarro poate fi începutul unei ascensiuni de senzație însă Sorana trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. Mai are de muncă. Totul depinde acum doar de ea!