Simona, de ce?

ianuarie 16, 2017 in Tenis

Simona Halep a ratat din prima „Australian Open”. Ceva nu este bine și doar ea poate corecta situația!

Simona Halep a ratat din prima „Australian Open”. Ceva nu este bine și doar ea poate corecta situația!

M-am înșelat atunci când, în urmă cu o săptămână, am scris despre Simona Halep că poate câștiga „Australian Open”. După spusele Simonei a fost vorba de o accidentare la genunchi. Nu e nici prima, nici ultima dar parcă sunt prea dese. O problemă care n-a fost rezolvată. Poate e ceva greșit în pregătirea fizică, în stilul de viață, în programul sportiv etc. Nu știu. Simona știe cel mai bine însă nu mai poate continua în acest ritm alternând victoriile importante cu eșecurile umilitoare. Din Australia a plecat pe ușa din dos. Nu este deloc ok chiar dacă s-a întâmplat în urma unei accidentări. Orice am spune rămâne întrebarea: „Simo”, de ce?

Simona Halep (nr. 4 WTA) a fost învinsă de Shelby Rogers în manșa inaugurală de la „Australian Open”, iar după meci a pus înfrângerea pe seama unei accidentări. Dacă a luat antiinflamatoare clar că nu e de glumă. Totuși, nu este prima dată când i se întâmplă așa ceva. Dacă ne uităm prin arhive faze de acest gen i-au încurcat socotelile destul de des.
Dezamăgirea este mare. Pentru toți. Simona trebuie să analizeze bine împreună cu staff-ul de ce apar aceste accidentări atât de des. Nu e normal, e ceva care este greșit. Tipul antrenamentelor, intensitatea lor, alimentația, viața extrasportivă, recuperările de după accidentările anterioare. Sunt multe detalii care e musai să fie puse sub lupă.
Unii zic că nu are valoare pentru câștigarea unui „Grand Slam”. Nu cred. Mai degrabă aș pune toată povestea pe modul în care „Simo” și-a făcut programul. Nu intru în detalii, ea știe mai bine despre ce este vorba. Cred că aici trebuie să schimbe ceva. Esențial. De când l-a schimbat pe antrenorul Wim Fissette nu i-a mers deloc bine. Cu tehnicianul belgian a avut rerzultate notabile dar s-a zgârcit pentru un comision mai mare. Omul a plecat și de atunci „Simo” n-a mai strălucit prin turnee.
Simona Halep știe cel mai bine ce se întâmplă cu ea. Faptul că își dorește o vacanță ceva mai lungă pentru refacere înseamnă că e mai grav decât pare la prima vedere. Pe de altă parte nu se termină cariera ei la „Australian Open”. Viața merge tot înainte cu bune și rele. Ambiția a rămas cam singurul aliat care poate s-o scoată din criză. Dacă nu va forța în perioada de refacere, dacă va schimba ceva în pregătire va reveni cu speranțe noi și șanse de a recupera terenul pierdut. Totuși, rămâne obsesia acestei întrebări: Simona, de ce?