Budescu, nici el nu știe ce vrea!

ianuarie 24, 2017 in Liga 1

Constantin Budescu a ales Astra. Deocamdată. Așteptăm semnătura pe contract!

Nici măcar acum, când știrea circulă prin redacții, nu putem afirma sută la sută că Budescu a semnat cu Astra sau că nu mai vine la Steaua. 🙂 Indiferent ce spune e greu de crezut. Cel puțin pentru moment. Din toată povestea asta imaginea jucătorului Constantin Budescu a ieșit șifonată, nu glumă. Capricii, capricii, dar senzația că el nu știe bine ce vrea nu poate fi mascată atât de ușor cu declarații șlefuite pentru ochii lumii. Steaua i-a oferit un contract fabulous pentru Liga 1, iar Astra libertate totală și mirajul unor posibile performanțe europene, poate un titlu și-o Cupă pe plan intern. La ora când scriu aceste rânduri, Budescu a ales performanța cu Astra și mai puțini bani dar senzația este că nici el nu știe ce vrea!

Dar dacă Astra ratează „dubla” cu Genk? Dacă ratează titlul sau Cupa? Dacă apar iarăși problemele financiare? Clauza din contractul cu Astra îi permite lui Budescu să plece abia la vară. Dar până atunci? Există un risc pe care, cel puțin declarativ, jucătorul și-l asumă în totalitate.
Problema este alta: caracterul. Budescu a negociat cu Steaua deși nu era sigur că ajunge la această echipă. Ce rost a avut toată tevatura? Toate pretențiile fel de fel? Până la urmă, telenovela asta ține doar de imaginea lui însă un jucător de top nu face așa ceva. Din păcate, jocul la două capete este un sport național de care nu ne vom scăpa prea curând! 🙁
Steaua i-a oferit tot ce a vrut: 200.000 de euro la semnătură, 20.000 de euro salariul lunar, 100.000 de euro primă la începutul fiecărui sezon din cei trei ani și jumătate de contract, 150.000 de euro primă pentru calificarea în UEFA Champions League și alți 50.000 de euro dacă echipa se va califica în grupele Europa League. Budescu a ales varianta Astrei: 20.000 de euro salariul lunar, 150.000 de euro la semnătură, 40% dintr-un viitor transfer și liber de contract în orice perioadă de „mercatto”. Ori tocmai această ultimă clauză demonstrează că Astra și-a luat măsuri în caz că nu-i dă banii. Nu așa trebuie interpretat? 🙂
Până la urmă e treaba lui Budescu. Singura problemă ține tot de caracter. Senzația este că a vrut să stoarcă de la Steaua cât mai mult pentru a forța mâna celor de la Astra. Strategia i-a reușit, deocamdată, dar efectele acestui comportament le va deconta pe parcurs. Dacă se răzgândește Steaua ar trebui să refuze transferul. Altfel, Gigi Becali va transforma vestiarul „roș-albaștrilor” într-un butoi cu pulbere!