Hai la fotbal!

martie 12, 2021 in Fotbal

Activitatea fizică ajută copiii să se dezvolte armonios. Atât fizic cât și psihologic. Un sport practicat în mod constant dublat de o dietă potrivită oferă o dezvoltare armonioasă și un sistem imunitar care va ține copilul departe de afecțiuni. Sportul practicat de la vârste fragede întârește musculatura și oasele și reduce riscul de obezitate. Majoritatea băieților și din ce în ce mai multe fete sunt atrași de fotbal. Mai ales acum în plin Campionat Mondial. Fotbalul ajută la dezvoltarea completă a corpului pentru că pune în mișcare majoritatea mușchilor. Fotbalul contribuie la corectarea deficiențelor fizice ale coloanei vertebrale, mărește rezistența organismului, dezvoltă agilitatea și coordonarea, iar spiritul de echipă învață cum să comunici și să cooperezi cu alți colegi. Fotbalul crește încrederea în forțele proprii. Așa că, hai cu copiii la fotbal!

Un sport practicat în mod constant aduce nenumărate beneficii. Activitatea fizică va contribui la echilibrarea sistemului endocrin al copilului. Orice activitate fizică contribuie la o dezvoltare armonioasă dar alegerea unui sport potrivit trebuie să țină cont de preferințele sale.
Mulți băieți sunt atrași de „sportul-rege”, fotbalul. Vedete ca Messi sau Cristiano Ronaldo le trezește dorința de a le călca pe urme. La rândul lor, fetele sunt și ele tot mai atrase de fenomen. În ultima vreme, fotbalul feminin a fost puternic mediatizat și asta se vede în creșterea exponențială, la nivel planetar, al numărului de jucătoare legitimate.
De ce fotbal? În primul rând, acest sport contribuie la dezvoltarea completă a corpului. Fotbalul ajută la prevenirea unor afecțiuni ca diabetul sau obezitatea, la corectarea deficiențelor fizice ale coloanei vertebrale. În al doilea rând, alergatul întărește rezistența, driblingul dezvoltă agilitatea și coordonarea, iar echipa îl învață să comunice și să colaboreze cu alți copii.
Fotbalul învață copiii să muncească și să comunice între ei pentru obținerea rezultatului dorit, a performanței. Mai mult, fotbalul învață copiii cum să se bucure de victorie dar și cum să se comporte la eșec. Meciurile și competiția cresc ambiția și dorința de a se autodepăși, iar antrenamentele ajută să se împrietenească și să socializeze cu alți copii. Fotbalul poate oferi prietenii pe viață.
Și lista poate continua cu multe alte motive generoase pentru practicarea fotbalului.
Alegerea este doar a copiilor. Indiferent de natura lui, sportul este important. Pentru simplul motiv că formează caractere adevărate, puternice însă e musai să vă doriți acest lucru. Când copiii vor înțelege corect acest mesaj sigur vor încerca să-și depășească limitele. Pe toate planurile!
Dacă vreți să fiți sănătoși, faceți sport!