Se mai vinde Rapidul?

iunie 16, 2013 in Liga 2

George Copos poate decide soarta Rapidului cu o singură semnătură. Și totuși...

George Copos poate decide soarta Rapidului cu o singură semnătură. Și totuși…

George Copos a fost deconspirat de presă că joacă la mai multe capete cu investitorii. O tactică întâlnită în mandatul pe care domnul Copos l-a avut și încă îl mai are la Rapid. Luni trebuiau semnate actele cu noul propietar, omul de afaceri Nicolae Cristecu. Tot presa spune că George Copos nu-i mai răspunde la telefon după capcana întinsă de jurnaliști, în week-end, cu presupușii investitori americani. Dar cu Rapidul cum rămâne? Al nimănui? Povestea începe să îmbrace aspecte jenante. Fotbaliștii, care mai sunt, au nevoie de salarii, antrenorii din club la fel, oamenii care se ocupă de treburile gospodărești la „Pro Rapid”, de asemenea. Și ne întrebăm ce mai valorează în ziua de azi cuvântul dat sau o palmă bătută după negocieri. Mă tem că nu mare lucru sau chiar… NIMIC!

Omul de afaceri Nicolae Cristescu s-a dovedit de bună credință și, ca fan devotat al Rapidului, a negociat cu George Copos preluarea clubului. Cei doi au ajuns la un acord. Verbal sau mai exact parafat cu o strângere de mână ce trebuia să țină loc de semnătură. Până luni…
Pe tema asta am văzut reacția unui rapidist adevărat, Nae Manea. Acum cinci zile, în „Evenimentul Zilei”, Manea a spus: „Eu nu cred nimic. Puteți să spuneți ce vreți, dar eu știu mai bine despre ce este vorba. M-am săturat de vânzarea Rapidului! Eu vă spun, Copos va renunța foarte greu la club”. (http://www.evz.ro/detalii/stiri/manea-nu-crede-ca-george-copos-va-renunta-la-rapid-1042088.html). Ceea ce se întâmplă acum cu Rapid confirmă, din păcate, spusele domnului Manea!
Ceva trebuie să se schimbe în bine. Rapidul este un nume mult prea mare ca să fie lăsat de izbeliște. Faptul că George Copos încă ezită este de înțeles. Are sentimente și a făcut performanță cât și cum a putut dar viața merge înainte. La fel și Rapid. Dacă s-a găsit cineva gata să preia clubul și s-a ajuns la un acord verbal atunci e musai să se respecte înțelegerea. Dacă așa au stat lucrurile…
Nu cred că e cineva gata să bage mâna-n foc că se vinde Rapidul. Povestea este de notorietate și încet, încet, se transformă într-o dramă. Sper să nu fie așa, iar „actul” care se joacă în aceste zile să fie urmat de un final fericit. Eu o țin una și bună: salvarea Rapidului poate veni (și) din vânzarea unei părți importante de acțiuni către suporteri. Și totuși: se mai vinde Rapidul? Sperăm să se rezolve!