Și altceva decât fotbal: Simona Halep!

iunie 15, 2013 in Tenis

Simona Halep s-a impus la Nurnberg unde a câștigat primul titlu WTA din carieră. Bravo ei!

Simona Halep s-a impus la Nürnberg unde a câștigat primul titlu WTA din carieră. Bravo ei!

Prea mult se discută și se scrie despre fotbal. Raportul mediatizare – performanță este alarmant de mare în raport cu alte discipline sportive consacrate. Presa sportivă dă atenție la tot felul de prostii care au legătură cu „sportul rege” și neglijează, nepermis de ușor, sporturile care aduc României medalii și faimă în lume. Spre exemplu există jucătoarea de tenis Simona Halep care, astăzi, a câștigat turneul de la Nürnberg (Germania). Performanță de răsunet pentru Simona, care este la primul titlu WTA din carieră, mai ales că în finală a învins-o pe reprezentanta țării gazdă, Andrea Petkovic. Un buchet mare de flori pentru Simona Halep. Există și altceva decât fotbal!

Simona Halep a pornit în turneul de la Nürnberg cu statutul de cap de serie nr. 7. O poziție onorantă pe care a reușit s-o fructifice spectaculos. Simona a trecut în finală de germanca Andrea Petkovic (locul 103 WTA) cu 6-3, 6-3. Cea mai bună performanță din cariera Simonei răsplătită cu un cec de 32.258 euro și 280 de puncte WTA.
Dincolo de aceste date, ce țin de statistici, este performanța sportivă. Simona Halep a mai jucat în carieră alte trei finale: Fes (2010, 2011) și Bruxelles (2012). E limpede că succesul de la Nürnberg n-a picat din cer ci confirmă un parcurs constant. Victorie și mai mare pentru sportul românesc care mai scoate un pic capul în lume în vremuri de răstriște.
Victoria Simonei Halep ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți cei care activăm în presa sportivă. E vremea să se schimbe ceva. Cu scuza tirajului și a audienței se tot aruncă spre public orice banalitate din fotbal. Cu lux de amănunte. Nu e bine așa. Publicul amator de sport ia din mass-media ceea ce i se oferă. Adică… fotbal. 🙂
Lucrurile nu mai pot continua în acest mod. Orice disciplină sportivă, mai ales cele care aduc titluri și medalii, are dreptul la o mediatizare corectă în raport cu performanța realizată. De aceea am ales să scriu acest editorial. Din respect pentru Simona Halep, din respect pentru tenisul românesc. Uite că se poate. Sărut-mâna domnișoară și baftă în continuare!