România, departe de mondial!

noiembrie 14, 2016 in CM 2018 - Rusia

Gabi Tamaș, poate cel mai în formă fundaș central din Liga 1. Insuficient pentru a intra în vizorul selecționerului german Christoph Daum. Warum (de ce) ?

Gabi Tamaș, poate cel mai în formă fundaș central din Liga 1. Insuficient pentru a intra în vizorul selecționerului german Christoph Daum. Warum (de ce) ?

A venit vremea să spunem lucrurilor pe nume. La câteva zile după dezastrul cu Polonia sunt ceva concluzii clare. Tătărușanu a încasat cam tot ce i s-a tras pe poartă în timp ce Niță, cel mai în formă portar din Liga 1, a privit meciul la televizor. „Leșii” au exploatat lipsa de formă a fundașilor centrali aducând în discuție, mai puternic ca niciodată, neconvocarea stelistului Gabi Tamaș. Un jucător care putea oferi un plus de încredere acolo, în defensivă. Atacul rămâne în continuare steril. Nu se dă gol. Keșeru abia a prins câteva minute pe finalul întâlnirii cu Polonia. Dar ce să facă dacă restul echipei nu mai avea reacție după raidurile și golurile lui Lewandowski? Cel mai grav lucru rămâne jocul haotic, fără orizont. Că „tricolorii” nu știu ce vor, iar aici este vina selecționerului Christoph Daum. Domnia Sa răspunde de asta. În aceste condiții apare întrebarea: va rămâne Christoph Daum selecționerul naționalei României până la următorul meci oficial, cu Danemarca? Bine că i-a dus pe „tricolori” să vadă Rusia că Mondialul e departe!

Polonia ne-a făcut una cu pământul. Pe undeva era de așteptat după calitatea meciurilor din prima divizie și baza de selecție pe care antrenorul Christoph Daum a avut-o la dispoziție. Cu toate astea cred că puteam obține mai mult.
Nu știu dacă o altă formulă de echipă ar fi scos punct sau puncte însă cred că nu se făcea de râs la scor de neprezentare. Portarul Florin Niță, fundașul Gabi Tamaș și atacantul Claudiu Keșeru sunt numele care n-ar fi trebuit să lipsească dintre titulari. Am mai vorbit despre ei și nu vreau să insist foarte tare. Trebuia să fie acolo dar domnul Daum nu i-a vrut și cu asta basta. Nu i-a vrut și a pierdut! 🙁
Mai îngrijorător decât scorul este jocul naționalei. Slab, haotic, fără tupeu, fără orizont. Faptul că Polonia a fost înghesuită în jumătatea ei, la debutul celui de-al doilea mitan, a fost un moment de „heirupism” și nimic mai mult. Când s-au supărat „leșii” n-am mai văzut mingea. Deloc. Nu am văzut la ai noștri scheme de apărare sau de construcție clare, lucrate, nu au avut un joc legat pe benzi. Totul a decurs în funcție de inspirația jucătorilor și mecanismele de joc exersate, cred, în anii trecuți cu Pițurcă sau Iordănescu.
În acest decor sumbru amicalul cu rușii pică la fix. Cu condiția unui rezultat pozitiv. Altfel e nașpa. Ca să facem haz de necaz, măcar așa „tricolorii” vor vizita Rusia că Mondialul e tot mai departe!