Domnule Burleanu, RESPECTAȚI „GENERAȚIA DE AUR”!

noiembrie 15, 2016 in FRF

Fotbalul românesc are nevoie de oameni care se pricep la fotbal, care sunt respectați pentru ceea ce au făcut în acest sport!

Fotbalul românesc are nevoie de oameni care se pricep la fotbal, care sunt respectați pentru ceea ce au făcut în acest sport!

Șeful fotbalului românesc l-a jignit grosolan pe Florin Prunea. Și o dată cu el toată „Generația de Aur”. Domnul Răzvan Burleanu a ieșit din „tiparul” declarațiilor de până acum trimițând duelul mediatic cu Prunea în zona sportivă: „Dacă urmăm logica de mahala, putem să amintim de meciul cu Suedia. După un asemenea meci, dacă urmezi această logică, nu mai ai ce să cauţi prin fotbalul românesc”, a declarat președintele Federației la plecarea naționalei în Rusia. Nu e corect. Florin Prunea a greșit la golul lui Kennet Andersson dar nu este vinovat pentru ratarea calificării în semifinalele World Cup ’94. Toată echipa a greșit că dacă nu greșea nu se mai ajungea la penalty-urile acelea de infarct. În 1994, domnul Burleanu avea 10 ani. Nu știu ce a înțeles atunci din acel meci dar dacă crede ceea ce i-a transmis lui Prunea greșește rău de tot. Domnule Burleanu, mai devreme sau mai târziu, tot „Generația de Aur” va conduce destinele fotbalului românesc!

Ca fost jucător de mare performanță, ca manager, ca om de fotbal, Florin Prunea are tot dreptul să critice deciziile Federației, selecția, orice fel de lucru care se întâmplă în fotbalul românesc dar nu merge bine. Este adevărat, uneori Florin Prunea a fost poate prea aspru dar a folosit mereu argumente solide pentru a-și susține comentariile.
Replica lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), nu s-a lăsat prea mult timp așteptată. Doar că de data asta șeful fotbalului românesc a sărit calul mutând disputa cu Prunea în zona sportivă. La plecarea „tricolorilor” spre Rusia, Burleanu i-a reproșat lui Prunea golul încasat la Word Cup 1994: „În astfel de momente vezi pe cine interesează fotbalul românesc, cine ţine cu România şi cine îşi vede interesul personal. Decât să critici, mai vine îţi vezi de propriul statut. Mă refer la Florin Prunea, care a năvălit cu o serie de critici lipsite de orice temei. Trebuie să vedem această serie de tâmpenii care au năvălit în weekend. Au vorbit fel de fel de persoane. Dacă urmăm logica de mahala, putem să amintim de meciul cu Suedia. După un asemenea meci, dacă urmezi această logică, nu mai ai ce să cauţi prin fotbalul românesc”, a declarat Răzvan Burleanu, conform www.digisport.ro. (http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Echipa+Nationala/Burleanu-le-raspunde-contestatarilor-Prunea-sa-si-vada-de-treaba)
Șeful Federației greșește amarnic. Mutând discuția în plan sportiv domnul Burleanu este în inferioritate pentru că n-a ajuns la nivelul de performanță atins de Prunea. În al doilea rând, la acel meci de pomină a fost vinovată întreaga echipă. Și Gică Popescu că nu a blocat centrarea lui Ingesson, și Panduru că nu l-a blocat pe Brolin, și Belodedici cu Dan Petrescu că au ratat la penalty-uri, și alți colegi de-ai lor. Toți au greșit, iar Florin Prunea nu este singurul vinovat pentru ratarea calificării în semifinala cu Brazilia. 🙁
Ce nu înțelege domnul Răzvan Burleanu, și îmi pare rău pentru asta, e că mai devreme sau mai târziu „Generația de Aur” va ajunge la comanda fotbalului românesc. Și ar fi bine pentru simplul motiv că toți acei fotbaliști de excepție au mâncat fotbal de pâine, știu ce înseamnă cu adevărat acest fenomen. Restul sunt povești de adormit copiii !!!