Tătuca Didi și mesajul său: SCHIMBAREA!

noiembrie 21, 2016 in Special

De TREI ori Didi Prodan. Dacă se ținea cont, măcar parțial, de sfaturile lui s-ar fi făcut de mult schimbarea în bine!

De TREI ori Didi Prodan. Dacă se ținea cont, măcar parțial, de sfaturile lui s-ar fi făcut de mult schimbarea în bine!

Nu am putut să scriu ceva după moartea lui Didi Prodan. E greu. De multe ori, cuvintele nu sunt suficiente ca să poată descrie sufletul omului. Un român adevărat, cu personalitate, iubitor de țară și tricolor. A iubit și a respectat fotbalul cum a știut mai bine. Nu cum au făcut alții cu el. Tătuca Didi a plecat dintre noi lăsând discret un mesaj important: schimbarea din temelii a fotbalului românesc. Desus până jos. Moartea lui Prodan a adunat energiile răsfirate ale „Generației de Aur”. E trist că s-a întâmplat asta într-un astfel de moment tragic și nu acum doi ani. „Nu am cucerit aurul dar am avut toți inimă de aur”, cum îi plăcea să spună referitor la foștii săi colegi de națională. Prodan a pus la inima sa de aur supărarea de după îndepărtarea sa din Federație. Toți colegii și prietenii săi, dar absolut toți, trebuie să se împlice decisiv în schimbarea fotbalului românesc din temelii !!!

O pierdere grea pentru fotbalul românesc. Un jucător care a dat totul pentru fotbal dar mai ales pentru echipa națională. Lua foc tricoul pe el atunci când punea piciorul pe minge. Nu se complica și rezolva simplu orice fază. Avea un șut năpraznic și ținea mult la toți cei aflați în jurul său.
Adevărul trebuie spus așa cum e. Simplu și direct. Oamenii din fotbal, lumea vorbește că îndepărtarea sa din Federație, determinată de schimbările din ultimii doi ani, l-a mâhnit profund. Didi Prodan putea să ajute fotbalul mult mai mult decât alții care nu s-au întâlnit cu mingea decât din întâmplare.
Tătuca Didi a visat să schimbe lumea fotbalistică, mentalitățile și apucăturile învechite. Fără bisericuțe, fără „corporatiști”, fără „cooperative”. Nu a mai avut timp. Didi Prodan a fost respectat și iubit pentru pasiunea și onestitatea cu care a slujit fotbalul. De aceea, Prunea, Stelea, Dan Petrescu, Belodedici, Selymeș, Dorinel Munteanu, Panduru, Gică Popescu, Hagi, Lupescu, Ilie Dumitrescu, Răducioiu și toată generația lor au datoria de a transforma în realitate mesajul lui Tătuca Didi: schimbarea fotbalului românesc din temelii !!!