Cu Polonia, meciul adevărului!

noiembrie 10, 2016 in CM 2018 - Rusia

Dublu test pentru selecționerul Christoph Daum: cu Polonia și cu... suporterii din București!

Dublu test pentru selecționerul Christoph Daum: cu Polonia și cu… suporterii din București!

România – Polonia, mai mult decât un meci de calificare la Mondiale. Un test al adevărului. Adevărul despre selecție, despre încotro se îndreaptă echipa națională de fotbal, despre validarea experimentului cu un antrenor străin. Despre selecție sunt multe de spus. Inițial, Claudiu Keșeru fusese lăsat acasă dar golurile pe bandă rulantă marcate pentru Ludogoreț urmate de o campanie mediatică fără precedent de convingere a selecționerului Christoph Daum l-au adus înapoi la lot. Domnul Daum a avut fax-ul „blocat” și pentru Florin Niță, cel mai în formă portar din Liga 1. În schimb i-a chemat, ca rezerve, pe Cojocaru, care n-a bifat mai deloc minuțele în Italia, Pantilimon, care l-a ultimul meci în poarta lui Watford a încasat patru goluri în 60 de minute, și pe Silviu Lung Jr, care vine de la o echipă aflată în criză cu 20 de goluri încasate în 15 etape. Lista poate continua și cu alte nume. Dar nu acum. Să treacă meciul cu Polonia. În caz de victorie va fi ok, iar la egal sau înfrângere reacția publicului va înlocui analizele în miez de noapte!

Cu Polonia nu mai este loc pentru jumătățile de măsură. Naționala antrenată de germanul Christoph Daum este condamnată să câștige că altfel șansele de a ajunge la mondialul rușilor țin mai mult de noroc decât de puncte. Nu va fi simplu. Meciul se anunță complicat și imprevizibil.
Domnul Daum a alimentat criticile prin ezitările și surprizele din procesul de selecție. Nimeni nu l-a înțeles atunci când l-a omis din listă pe Claudiu Keșeru. Asta în condițiile în care atacantul lui Ludogoreț traversează o perioadă foarte bună cu opt goluri în zece zile competiționale. Presa a luat foc, la fel și fanii. Sub o presiune mediatică incredibilă, Daum a cedat și l-a convocat pe Keșeru. Dar este normal așa ceva?
La portari o altă nebunie. Stelistul Florin Niță apără senzațional în mai toate meciurile. Nu a încasat cine știe ce goluri și este destul de constant ca formă. Dar nu suficient ca să-l convingă pe domnul Daum. În schimb, pe tehnicianul german l-au convins: Cojocaru, care nu a rupt gura târgului în Italia, Pantilimon, rezervă la Watford și patru goluri primite în meciul de campionat cu Liverpool, și Silviu Lung Jr., cu evoluții de la o extremă la alta în poarta Astrei și destule goluri încasate în toate competițiile. Deocamdată, atât.
Cu Polonia va fi și prima întâlnire oficală a selecționerului Christoph Daum cu suporterii din București. Primul meci al campaniei de calificare, cu Muntenegru, a fost „direcționat” la Cluj ca să se evite eventualele proteste după prestațiile jenante de la EURO 2016 și demiterea doctorului Pompiliu Popescu. Dar suporterii nu uită atât de repede pe cât cred oficialii care conduc fotbalul românesc. Un joc fără sens coroborat cu o înfrângere poate fi similar cu o flacără aruncată lângă un butoi cu benzină.
Totul depinde de rezultatul confruntării cu Polonia. O victorie evită toate discuțiile pe temele de mai sus în timp ce un egal ca să nu mai vorbesc de înfrângere vor arunca în aer răbdarea fanilor și a presei!