Dictatura înjurăturilor

aprilie 29, 2015 in Liga 1

Constantin Anghelache putea să transforme Dinamo într-un club european. Pe toate planurile!

Constantin Anghelache putea să transforme Dinamo într-un club european. Pe toate planurile!

Prof. univ. dr. Constantin Anghelache a lăsat pe Dinamo în ceață. Nu invers cum poate s-a înțeles după cele apărute, în ultimele zile, în mass-media. Anghelache a fost adus să facă un club sănătos. În special în plan financiar. Fără datorii, fără restanțe. Și e posibil ca în scurt timp Dinamo să facă cu mâna insolvenței. Din păcate, ca în multe alte situații din fotbalul românesc, suporterii fac legea. Înjurat la fiecare meci, Constantin Anghelache a fost obligat să renunțe la colaborare. Măcar din respect că a ajuns la vârsta senectuții nu trebuia să se întâmple așa ceva!

Am criticat patronii de cluburi atunci când și-au băgat nasul acolo unde nu le fierbe oala. Același lucru este valabil și pentru suporteri. De foarte multe ori au înjurat anumiți jucători sau oficiali ai clubului favorit în schimbul „finanțării” activității. Culmea, la recomandarea unor personaje din interiorul grupării pe care o susțin.
Exemplul general rezultă din situații concrete. La Dinamo, Vasile Turcu a fost făcut una cu pământul de fani deși băga mulți bani în visteria „câinilor”. Apoi a venit rândul lui Cristi Borcea. Și? De când au plecat cei doi s-a cam ales praful de echipă.
Într-o postură similară este profesorul universitar Constantin Anghelache. Fost vicepreședinte la Dinamo în mandatul lui Mircea Lucescu, apoi șef la Rapid tot pe vremea „Magului”, Anghelache a venit la Dinamo ca să salveze clubul de la faliment. Ce a primit în schimb? Multe înjurături ca la ușa cortului! 🙁
Oare este normal așa ceva? Nu cred. Galeria, oricum s-ar numi ea și oricărui club ar aparține, nu are niciun drept să facă „legea administrativă”. Și nici să dicteze cine joacă și cine nu. Faptul că în cazul domnului Anghelache a cedat persoana, sătulă de mizerii, nu este deloc în regulă.
Patronul Ionuț Negoiță trebuia să se implice și să nu accepte retragerea lui Constantin Anghelache. Suporterii vor profita și cu alte ocazii de această slăbiciune. Ori de câte ori vor dori o schimbare trec la înjurături, iar apoi așteaptă demisia respectivului. O stare anormală și păguboasă într-un fotbal și așa bolnav până în măduva oaselor!