Rapidul Italian

aprilie 22, 2015 in Liga 1

untitledCristiano

Antrenorul Cristiano Bergodi, pas cu dreptul pentru salvarea Rapidului!l

Antrenorul Cristiano Bergodi, pas cu dreptul pentru salvarea Rapidului!

Readucerea lui Cristiano Bergodi în Giuleşti s-a dovedit a fi o decizie inspirată. Italianul a schimbat stilul de joc şi starea de spirit. Cu Chiajna, Rapidul a arătat ca o echipă italiană. Apărare organizată, distanţe mici între compartimente, contraatacuri care au răvăşit apărarea ilfovenilor. Doar la viteză mai are un pic de umblat dar are timp că abia a venit. Bergodi a dat siguramţă unor jucători care păreau din ce în ce mai apăsaţi de spectrul retrogradării. Un 1-0 care le dă multă încredere şi speranţă pentru viitor. Greul abia urmează. Meciul de la Braşov se anunţă unul pe viaţă şi pe moarte. Stilul Italian impus de Bergodi poate aduce trei puncte. Cu condiţia să nu mai fie ratate cele câteva ocazii create pe contraatac!

Şocul pozitiv dorit la Rapid prin aducerea lui Cristiano Bergodi s-a produs la meciul cu Concordia Chiajna. De aşteptat, nimic surprinzător. Bergodi a mai antrenat în Giuleşti, are avantajul să lucreze cu mulţi jucători străini şi cunoaşte destul de bine fotbalul românesc şi formaţiile din Liga 1.
Chiajna nu mai e trupa din mandatul lui Marius Şumudică însă a pus destule probleme. Suficiente pentru a analiza plusurile… Rapidului. Disciplina tactică şi distanţele mici dintre linii au format un bloc compact care şi-a atins obiectivul: trei puncte.
Stilul italienesc pare să se potrivească „alb-vişiniilor”. Rapidul are fotbalişti cu experienţă care ştiu cu mingea. Aveau nevoie de încredere şi de o altă stare de spirit. Bergodi a ştiut bine acest detaliu şi a mutat eficient. Nu întâmplător l-a folosit pe Pancu. A fost un mesaj pentru echipă dar şi pentru suporteri în sensul că valoarea nu ţine cont de vârstă.
M-a surprins numărul mic de fani prezenţi la meciul cu Chiajna. O partidă importantă în traseul pentru salvarea de la retrogradare. Cristiano Bergodi ştie ce are de făcut dar în acelaşi timp are nevoie de susţinere. Fără suporteri îi va fi foarte greu. Exemplele de la Steaua şi Dinamo arată clar că fără galerie o echipă, oricât de bună ar fi, nu are aripi.
Cristiano Bergodi va schimba în bine situaţia de la Rapid. Un antrenor care îşi va impune stilul. Nu ştiu cât de spectaculos este acest demers dar pentru Rapid e mai bine să câştige mereu cu 1-0 decât să facă spectacol şi să piardă puncte preţioase.
Una peste alta, Rapid îşi schimbă stilul pentru a rămâne în prima divizie. Dar spiritul rămâne. O stare care îl poate ajuta enorm pe Bergodi. „Rapidul Italian” vine cu viteză spre gara din Braşov şi cere undă verde la semafor!