„Ciobi”, de la compromis la libertate!

mai 1, 2015 in Liga 1

„Ciobi”, omul care a transformat ASA dintr-o echipă de pluton într-o candidată la titlu!

„Ciobi”, omul care a transformat ASA Tg. Mureș dintr-o echipă de pluton într-o candidată la titlu!

Liviu Ciobotariu a adus pe ASA Tg. Mureș la cinci „lungimi” de titlu. Un antrenor despre care se spune că e tânăr, din cauza feței de copil, dar la 44 de ani este copt pentru marea performanță. „Ciobi” a făcut din ASA o trupă-șoc. Și asta pentru că a transformat compromisurile în libertăți controlate. Astfel, personalitatea unor veterani a fost respectată, iar dorințele celor mai tineri, de asemenea. De aici vine atmosfera pozitivă din vestiar, de aici vine parcursul de senzație din retur. Ciobotariu a continuat excelent munca lui Adrian Falub, deschizătorul de drum, și a lui Cristi Pustai, tehnicianul care a consolidat structura și jocul echipei. „Ciobi” e la un pas de reușită. Pe care o merită!

Un tip calm și cu bun-simț. L-am cunoscut cu ocazia unor interviuri sau pe calea undelor. Nu se grăbește atunci când are de luat decizii sau trebuie să ofere răspunsuri importante.
Multă lume se tot întreabă: care este secretul de la ASA? Simplu: Liviu Ciobotariu. Antrenorul care a găsit formula ideală prin care a transformat compromisurile cerute de „veterani”, precum N’Doye, în libertăți controlate și pozitive. „Ciobi” le-a oferit jucătorilor libertate cerându-le în schimb performanță. Un troc din care are de căștigat ASA.
Munca antrenorilor Adrian Falub și Cristi Pustai a fost modelată perfect cu acest aport de libertate. Asta a unit vestiarul și i-a făcut pe jucători responsabili pentru rezultate. Ciobotariu a știut să ajungă la inima lor, iar acum vedeți și voi unde au ajuns cu toții. 🙂
ASA a crescut în valoare în special pe seama relației excelente dintre antrenor și jucători. „Ciobi” le-a permis multe pentru a putea să le ceară și mai multe. O rețetă câștigătoare. Cel puțin până la ora când scriu aceste rânduri. De fapt, un stil profesional. Ciobotariu are la activ, ca antrenor, mai multe performanțe decât scandalurile iscate la cluburile unde a activat.
Rămâne de văzut cum va gestiona acest moment incredibil în care se află el și echipa. ASA este lider la zi în Liga 1, iar dacă va câștiga ultimele cinci meciuri este campioană. Abia acum e presiune. Oare mai e loc de așa multă… libertate? Vom vedea!