Piți, învață-i imnul! Și nu numai…

august 14, 2013 in Națională

Selecționerul Victor Pițurcă caută formule pentru a îmbunătății jocul naționalei. Până atunci ar face bine să le ceară „tricolorilor” să învețe imnul național!

Selecționerul Victor Pițurcă caută formule pentru a îmbunătății jocul naționalei. Până atunci ar face bine să le ceară „tricolorilor” să învețe imnul național!

Pornesc acest comentariu cu prima constatare de la amicalul cu Slovacia. Doar Torje și Tănase încercau să lege câteva versuri din imnul național. Nu se poate așa ceva la nivelul primei reprezentative. Ține de educație, de bun-simț și, nu în ultimul rând, de selecționer. Altfel, testul cu slovacii ne-a arătat că rămânem departe de ceea ce se cere pentru calificarea la Mondial. O repetiție ratată înainte de Ungaria și Turcia. Lui Mutu, cu toate păcatele sale, i s-a găsit nod în papură ca să nu fie chemat. Probabil depășea recordul de goluri marcate de Hagi și lua un pic din imaginea selecționerului Victor Pițurcă. Culmea, autorul unui record: 84 de „selecții” ca… selecționer. 🙂 Piți, doar o întrebare: de ce Chiricheș și Latovlevici au fost folosiți tot meciul? Peste o săptămână, Steaua joacă cu Legia, iar alți jucători au fost menajați!

Victor Pițurcă i-a luat fața generalului Anghel Iordănescu ca număr de selecții pe banca tehnică a naționalei. Cu Slovacia, Pițurcă a ajuns la borna 84. Din păcate nu mai este acel Piți care califica România la Euro 2000 și 2008. L-a depășit pe Iordănescu, în statistică, dar ca anvergură și stil, nu!
Nu mi se pare firesc ca un selecționer să-și trimită elevii pe teren fără ca ei să știe măcar câteva strofe din „Deșteaptă-te române”. Intonarea imnului național, în deschiderea unui meci, este o onoare. Față de slovaci, care cântau din suflet, „tricolorii” păreau stane de piatră. Doar Tănase și Torje încercau să lege niște versuri. O temă care ar trebui să-l pună pe gânduri atât pe selecționer dar mai ales pe șeful Federației, Mircea Sandu.
Ca joc nu sunt prea multe de spus. Previzibil, încet, fără nerv. Pițurcă spune că la națională este un alt nivel față de echipa de club dar nu mi se pare. Teoretic, naționala ar trebui să fie alcătuită din cei mai în formă jucători ai momentului. Cum Steaua este echipa momentului atunci și jocul „tricolorilor” trebuia să se plieze cam pe același stil. Dar nu este așa. Acest grup joacă una la Steaua și alta la națională, iar asta se vede de la o poștă.
Pițurcă a făcut multe schimbări. Logic, era o partidă de pregătire. Nu am înțeles de ce i-a păstrat în teren, până la final, pe Chiricheș și Latovlevici. Miercuri, Steaua joacă cu Legia Varșovia, în play-off-ul Ligii Campionilor. Cred că o oră era suficientă pentru cei doi. Nu sunt începători. 🙂
Referitor la Adi Mutu consider că selecționerul Victor Pițurcă îi datorează explicații pentru neconvocare. Dacă nici Mutu nu are loc în echipa asta înseamnă că avem numai staruri care mai de care. Dar Piți ține la imaginea sa și nu putea să treacă pe planul doi reușita personală: 84 de prezențe ca selecționer. Record absolut. Pițurcă l-a depășit pe Iordănescu. Cum și Mutu putea să ajungă primul în clasamentul gogheterilor, dacă marca, depășindu-l astfel pe Gică Hagi, e clar de ce a fost „exilat” în Corsica! 🙂
Jocul naționalei scârțâie serios. Nu știu dacă în stilul ăsta vom putea câștiga cu Ungaria și Turcia. Unii spun că nu mai este timp pentru schimbarea antrenorului. Eu zic că da. Poate generalul Anghel Iordănescu, învinsul lui Piți!