Iluzii pierdute în pași de… tango

iulie 26, 2011 in Națională

Copiii sunt triști: Messi nu mai vine la București!

„Amicalul de lux” cu Argentina s-a anulat. Nu mi-a plăcut niciodată această echipă datorită atitudinii de bădărani afișată de mulți dintre jucătorii ei. Dar este printre primele cinci naționale din lume în topul contractelor pentru astfel de partide-test. Au valoare. Ratarea de la Copa America le-a picat greu, iar 38.000 de mii de români care au cumpărat deja bitele pentru 10 august vor rămâne cu buza umflată. Iluzia unor fotografii de neuitat pe „Național Arena”, cu terenul plin de „pume” drept fundal, sau de a-l urmări pe inegalabilul Messi s-au spart în pași de tango, dansul care a făcut celebră Argentina. Să vină… Cipru! 🙂

Nu mai e zvon și nici măcar o glumă proastă. Federația Argentiniană de Fotbal a anunțat că amicalul cu România, programat pe 10 august la inaugurarea „Național Arena”, a fost anulat. O veste care pică precum trăsnetul pentru cei care au dat buzna să-și ia bilete. Și nu pe bani puțini.
Ratarea de la Copa America, chiar pe teren propriu, și demiterea selecționerului Sergio Batista i-a împins pe argentinieni să anuleze deplasarea la București. Chiar și cu riscul plății unor penalități de 500.000 de euro, iar în cazul unui proces daune de cel puțin două milioane de euro.
E clar că inaugurarea stadionului este în… pom. Doar gazonul are de câștigat. Conform specialiștilor acesta ar fi trebuit să aștepte vreo 45 de zile după montare. Acum chiar poate sta mult și bine pentru că următoarea dată liberă în calendarul FIFA este 6 septembrie, dată la care vom întâlni Franța, la București. Și e nașpa să faci inaugurarea atunci, contra „cocoșilor galici”. Nu de alta dar este meci cu miză, iar o înfrăngere pică prost. Una e amicalu’, alta oficialu’!
Mă gândesc ce-o fi în sufletele românilor care și-au luat bilete. Alex, băiețelul meu, tot mă bate la cap că vrea să-l vadă pe Messi. Copiii își fac repede idoli pe care chiar îi iubesc. Dezamăgirea este mare. Mie nu mi-a plăcut echipa asta. Niciodată. Ca stil. Prea agresivă și obraznică. Dar are valoare și o confruntare cu Messi și ai săi rămânea pe viață în cutiuța amintirilor. Când mai vine Argentina la București dacă nu acum?
Singurul om capabil să rezolve situația asta, disperată, este Mircea Sandu. Poate că, strategic, nu s-a procedat bine. Brazilia ar fi fost o opțiune mai potrivită și cred că n-ar fi făcut atâtea figuri. Dar cel mai bine era să fie folosite relațiile excelente cu președintele UEFA, Michel Platini. Pe care „Nașu’ ” l-a ajutat să ajungă șef. Poate că un nume greu de pe „Bătrânul Continent” făcea vâlvă la fel de mare ca Argentina. Italia, Spania, Germania sau Anglia puteau fi câteva dintre opțiuni. Acum, în ultimul moment, e tare greu. Poate doar vechiul prieten al lui Mircea Sandu, Marios Lefkaritis, vice-președinte și trezorier UEFA, să aducă naționala Ciprului pe „Național Arena”. Ar fi un fâs uriaș dar decât nimic…