Din nou idol

octombrie 19, 2009 in Gimnastică

Povestea gimnastului Marian Dragulescu este una de-a dreptul incredibila. Multiplul campion mondial si european s-a clasat doar pe locul al 4-lea in finala la sarituri de la Beijing. Un rezultat care l-a impins pe Dragulescu spre retragere, fara sa puna mana pe aurul „Olimpiadei chinezesti”.
La un astfel de moment greu, s-au adaugat scandalurile in lant legate de viata familiei sale. Dornica de senzational, de marirea audientei si tirajului, mass-media a aruncat in vizorul opiniei publice povestea unei familii. Indiferent daca a gresit sau nu fata de copii, fata de fosta lui nevasta, Larisa, problemele lui Dragulescu ar fi trebuit sa ramana in casa. Intr-o anumita masura, Marian Dragulescu s-a aflat in postura condamnatului trimis la zid ca sa fie batut cu pietre. Cred ca Dragulescu a realizat ce, unde si cand a gresit. Dar cine poate sa stie, cu certitudine, ce a fost in viata lui?
Intr-o astfel de stare psihica, subreda si incoerenta, omul Marian Dragulescu a facut apel la… sportivul Marian Dragulescu. O decizie inspirata si de bun simt, care l-a readus in sala de antrenament pe cel mai valoros gimnast roman din ultimii ani. Au urmat ore de munca si transpiratie. Dragulescu a strans din dinti cu gandul la revansa. In primul rand fata de el insusi.
Rezultatul? Dupa un an, doi de suferinta si probleme care s-au tinut scai de capul lui, Marian Dragulescu este astazi un sportiv (re)castigat pentru marea performanta. O demostratie de tenacitate si vointa cum n-am mai vazut de multa vreme la un sportiv roman, doua trasaturi care l-au ajutat pe Dragulescu sa depaseasca tot ce i-a stat in cale si sa revina acolo unde-i este locul.
La Mondialele de la Londra prima data a venit aurul la sol. Eliberat de presiune, zambitor si cu gandul la medalia de aur lasata in camara de hotel, Marian Dragulescu a facut show in proba de sarituri unde a demonstrat ca este cel mai bun din lume. Inca un aur care duce la cota 26 medaliile olimpice, mondiale si europene cucerite de Dragulescu.
Desi s-au schimbat antrenori, desi au aparut multi gimnasti tineri, Marian Dragulescu a demonstrat ca munca si ambitia pot depasi, uneori, barierele impuse de varsta. Demonizat de o parte a breslei noastre pentru relatiile sale cu familia, Dragulescu si-a refacut in mod fericit imaginea sifonata de tabloidizarea vietii sale personale redevenind, din nou, un idol in sport. Mariane, felicitari!