Inima neinfricata

octombrie 20, 2009 in Liga Campionilor

Asta mi-a trecut prin cap atunci cand m-am gandit la meciul Unirii Urziceni, de marti seara, cu Rangers. Pur si simplu, gandul mi-a fugit catre acest film de mare succes, rasfatat al premiilor Oscar in 1996, care are drept subiect lupta patriotilor scotieni impotriva opresorilor englezi. Sigur, filmul – cu Mel Gibson in rolul patriotului William Wallace – nu are legatura cu Liga Campionilor si nici cu Baraganul. Poate mai degraba cu adrenalina scotienilor. Dar un mesaj ascuns are…

Unirea trebuie sa creada in posibilitatile ei, daca vrea sa treaca de grupe. Altfel nu se prea poate. Putine echipe din Europa de Est au privilegiul de a ajunge in lumea buna a fotbalului. Nu e usor, dar e tare frumos. Managerul ialomitenilor, Mihai Stoica, stie bine acest aspect, pentru ca a reusit performanta de a ajunge in grupele UEFA Champions League si cu Steaua si cu Unirea.
Rangers este unul dintre simbolurile fotbalului scotian. O echipa excelenta pe teren propriu, in forma si cu moral bun dupa ce, in urma cu doua saptamâni, a câstigat “Old Firm” contra marii rivale, Celtic. Acum… nici sa facem din Rangers o sperietoare. Sa nu uitam un amanunt interesant: de doi ani Unirea Urziceni isi face cantonamentele in Scotia. In mod normal nu ar trebui sa aiba parte de cine stie ce surprize. Antrenorul Dan Petrescu cunoaste foarte bine fotbalul de acolo si stie cum sa blocheze adversarul.
Si, pentru ca tot am pomenit de tehnicianul ialomitenilor, am ramas placut surprins de declaratiile date de Dan Petrescu cotidianului “The Scottish Sun”: “Daca cineva in Anglia sau Scotia imi da o sansa, sunt sigur ca nu va fi dezamagit“. E mare lucru sa mergi acolo cu o astfel de mentalitate, optimista, curajoasa. Un plus de tonus pentru jucatori, atunci când vor intra pe gazon. Pe legendara arena “Ibrox Park” va fi un infern. Ca e Unirea sau Real Madrid atmosfera este aceeasi. Nu se aud jucatorii intre ei, iar oamenii in tribuna nici atât. E al treilea meci in grupa si de aceea punctele incep sa devina tot mai valoroase. Daca este sa facem socoteli, in “dubla” cu Rangers este cam toata speranta Unirii Urziceni pentru o primavara europeana. Fie în optimile Ligii Campionilor, fie în 16-imile Ligii Europa. Unirea ar mai putea fi ajutata si de Sevilla, in cazul in care spaniolii ar reusi sa se impuna la Stuttgart.
Ca sa dea lovitura in Scotia, ialomitenii au nevoie de-o inima neinfricata in pietul fiecarui jucator. Nu sunt cuvinte mari ci o traire, de care are nevoie orice jucator atunci când isi doreste din tot sufletul un rezultat mare. Bafta, Unirea!