Cupa Mondială 2014: Promisiunea Belgia și slăbiciunile Braziliei!

iunie 18, 2014 in CM 2014 - Brazilia

În 10 minute, Fellaini (stânga) și Mertens au salvar Belgia. Pentru „dracii roșii” abia acum începe turneul final!

În 10 minute, Fellaini (stânga) și Mertens au salvar Belgia. Pentru „dracii roșii” abia acum începe turneul final!

Timp de 70 de minute, Belgia nu a arătat ca o echipă mare în meciul cu Algeria. Joc exagerat de elaborat, multe pase spre fundași, lipsă de clarviziune în fața porții. Așa au ajuns africanii să conducă cu 1-0. Explozia „dracilor roșii” s-a produs cu 20 de minute înainte de… dezastru, Fellaini și Mertens arătându-ne ce poate cu adevărat Belgia. Tot în grupa H, Rusia și Coreea de Sud au căzut „la pace” cu un 1-1 nefolositor ambelor formații. Gafa incredibilă a portarului Akinfeev era să îngroape Rusia dar tot a stricat aniversarea antrenorului Fabio Capello care a împlinit 68 de ani. Meciul vedetă din grupa A, Brazilia – Mexic, ne-a oferit cel mai spectaculos 0-0 din ultima vreme. Ambele echipe au jucat pe contre, pe varianta „totul sau nimic”. Mexicanii au făcut un meci mare care ne-a arătat slăbiciunile Braziliei, o trupă care nu se simte bine atunci când este atacată!

Belgia era văzută ca o marea revelație a acestui Mondial. O constatare lansată de specialiști înainte să înceapă competiția. Debutul cu Algeria nu ne-a arătat asta. Timp de 70 de minute. Penalty-ul transformat de Feghouli, în prima repriză, a trimis partida pe toboganul surprizelor.
Dar n-a fost așa. Golul de generic tv marcat de Fellaini (min. 70) a descătușat pofta de victorie a „dracilor roșii”. Reușita lui Mertens, de peste 10 minute, a încununat jocul spectaculos al Belgiei. Algeria, deși a început bine, s-a comportat ca o echipă mică apărându-se exagerat. Și a plătit scump!
Belgia este lider în grupa H pentru că Rusia era s-o comită rău cu Coreea de Sud. Portarul Akinfeev a fost punctul slab al rușilor. Coreenii au simțit asta și l-au pus mereu la încercare, din orice poziție, până când a scăpat mingea în poartă la trasorul lansat de Keun-Ho (min. 69). Aniversarea de 68 de ani a antrenorului Fabio Capello fusese deja stricată. Noroc cu Kerzhacov care peste cinci minute a restabilit egalitatea. Un punct pentru fiecare echipă care nu ajută prea mult într-o grupă unde Belgia pare că nu poate scăpa primul loc.
La „Fortaleza”, Brazilia ne-a arătat, din nou, că nu are suflu de campioană mondială. Un 0-0 cu Mexic pentru care ar trebui să spună mersi. „Selecao” putea să piardă meciul deoarece a avut în față o formație tupeistă, care a avut posesie, care a atacat fără ezitare. Ochoa a închis poarta Mexicului apărând senzațional. Brazilia a fost pusă sub presiune și nu s-a descurcat prea bine. Un semnal de alarmă pentru ceea ce își dorește la acest Mondial!