Cupa Mondială 2014: „Panzerele” înaintează spre Rio!

iunie 17, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Thomas Müller a demolat Portugalia și grație hat-trick-ului este lider în clasamentul golgheterilor!

Thomas Müller a demolat Portugalia și grație hat-trick-ului este lider în clasamentul golgheterilor!

Germania și-a sărbătorit centenarul de meciuri la Cupa Mondială călcând în picioare Portugalia (4-0). Thomas Müller a reușit un hat-trick care l-a cocoțat în fruntea clasamentului gogheterilor. Lusitanii au plătit scump nervii lui Pepe, eliminat după un gest amenințător cu capul. Cristiano Ronaldo, apatic, la fel ca echipa. „Panzerele” și-au turat motoarele și au început marșul spre marea finală. Tot în grupa G, naționala Statelor Unite a trecut de Ghana cu 2-1. Elevii antrenorului Jürgen Klinsmann visează acum la calificare. Americanul Clint Dempsey a dat cel mai rapid gol de până acum la Cupa Mondială 2014 și al cincilea din istoria competiției. Primul egal și cel mai dezamăgitor meci a fost în grupa F, Iran – Nigeria 0-0. Dar nu ne puteam aștepta la mai mult. Nigeria este echipa cu cele mai puține goluri marcate în preliminarii, iar Iranul formația cu cele mai puține goluri primite!

Germania și-a serbat cele 100 de meciuri jucate la Cupa Mondială în stil de mare campioană. Cu cancelarul Angela Merkel în tribuna oficală, „panzerele” au transformat Portugalia lui Cristiano Ronaldo într-o echipă anonimă. Thomas Müller a reușit hat-trick-ul, iar Hummels a pus și el umărul pentru un incredibil 4-0.
Dincolo de jocul exact al Germaniei, Portugalia a fost praf. Nervii lui Pepe, care a fost eliminat după ce i-a dat „discret” un cap în gură lui Müller, și ai lui Meireles, care i-a arătat arbitrului degetul mijlociu, explică haosul care s-a instalat în tabăra lusitanilor.
Indirect, Germania și-a sărbătorit centenarul de meciuri și prin succesul antrenorului Jürgen Klinsmann, aflat la cârma naționalei Statelor Unite. În aceeași grupă G, „yancheii” au învins Ghana cu 2-1. Căpitanul Clint Dempsey i-a făcut de comandă pe africani chiar din secunda 29. Cel mai rapid gol de la acest Mondial, al cincilea din istoria Cupei Mondiale. Ghana a alergat cu limba scoasă, aproape 82 de minute, după egalare. Ayew a marcat pentru 1-1 dar când africanii își trăgeau sufletul John Brooks Jr. (min. 86) le-a dat lovitura decisivă. Era prea târziu pentru un nou egal!
A venit și prima remiză. Una albă: Iran – Nigeria 0-0. Determinarea celor două formații nu a fost suficientă pentru a oferi spectacol. Un rezultat normal care reflectă comportamentul celor două echipe în preliminarii: Iranul a primit cele mai puține goluri, iar Nigeria a marcat cele mai puține goluri. No comment!