Cupa Mondială 2014: Franța, Elveția și Argentina, confirmă!

iunie 16, 2014 in CM 2014 - Brazilia

„Elvețianul” Haris Seferovic a marcat golul victoriei în ultimele secunde ale confruntprii cu Ecuadorul. Ce noroc!

„Elvețianul” Haris Seferovic a marcat golul victoriei în ultimele secunde ale confruntării cu Ecuadorul. Ce noroc!

O etapă fără surprize în grupele E și F. Victorii ale favoritelor cu emoții mai mici sau mai mari. Franța și-a onorat statutul de privilegiată la tragerea la sorți, în grupa E, și a făcut scor cu Hondurasul. De neprezentare: 3-0. Eleveția antrenoruui Ottmar Hitzfeld a avut de tras în fața Ecuadorului. Sud-americanii au condus la pauză cu 1-0. Noroc cu experiența și rutina tehnicianului german care în repriza secundă a trimis pe teren jucătorii care au întors rezultatul, Mehmedi și Seferovic. În grupa F, Argentina a câștigat limită, cu 2-1, în fața unei Bosnii care a înscris două goluri din cele trei. Autogolul bosniacului Kolasinac, din minutul 3, a dat peste cap strategia pregătită „pumelor”. Altfel, Bosnia putea spera la un egal. Trei victorii și trei goluri de meci. O medie excelentă pentru un turneu final care poate deveni cel mai productiv din istoria Cupei Mondiale!

Pe bună dreptate, lumea a făcut scandal după ce Franța a fost „plasată” în grupa E. Că doar Platini nu este degeaba președintele UEFA. 🙂 Victoria la scor de neprezentare în fața Hondurasului, semnată de Benzema (două goluri) și Valladares (autogol), arată ceea ce am afirmat mai devreme. O grupă din care „cocoșii galici” se vor califica fără probleme. Au picat prost cele trei cartonașe galbene încasate de Evra, Pogba și Cabaye. Mai târziu s-ar putea să-i coste scump!
Elveția a trăit periculos meciul cu Ecuador. Mai ales după ce sud-americanii au deschis scorul, destul de repede, prin Valencia (min. 22). Pasele înapoi, construcția lentă și emoțiile debutului par să fie explicațiile cele mai credibile pentru jocul slab al Elveției. Dar neamțul rămâne neamț. Antrenorul Ottmar Hitzfeld a mutat decisiv după pauză, iar Mehmedi și Seferovic au schimbat jocul în bine și au marcat punctele victoriei. Reușita lui Seferovic, în ultimele secunde ale întâlnirii!
Argentina a debutat cu dreptul în grupa F dar cu o victorie chinuită. „Pumele” au înscris doar o singură dată. Prin Messi. Naționala Bosniei Herțegovina s-a cam bătut singură. Orice plan s-a năruit după autogul lui Kolasinac (min. 3). Bosniacii au sperat într-un miracol după ce Ibisevic (min. 85) a redus din handicap dar era prea târziu. Argentina nu s-a ferit să tragă de timp, iar în final a obținut ceea ce și-a propus: trei puncte.
Mondialul continuă cu victorii și multe goluri. Asta e bine pentru spectacol, pentru suporteri: 11 meciuri, 37 de goluri, medie de 3,4 goluri pe meci. Super!