Cupa Mondială 2014: Minunea Costa Rica, fără egaluri și multe goluri!

iunie 15, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Costa Rica a umilit prima campioană mondială din istoria fotbalului, Uruguay. Abia acum începe grupa D!

Costa Rica a umilit prima campioană mondială din istoria fotbalului, Uruguay. Abia acum începe grupa D!

Prima bombă a Mondialului brazilian a fost detonată de Costa Rica. Exotica reprezentantă a Americii Centrale a măturat gazonul cu o fostă campioană mondială, Uruguay (3-1). Culmea, după ce la pauză „celeștii” erau în avantaj. Tot în aceeași grupă, Italia a început perfect turneul final impunându-se cu 2-1 în fața eternei promisiuni, Anglia. Concluzie: abia acum începe cu adevărat grupa D. Altfel, în grupa B, două rezultate normale în meciurile de sâmbătă. Columbia a bătut la scor de neprezentare bătrâna Grecie (3-0), iar Coasta de Fildeș a făcut mândră Africa după ce în două minute a întors meciul cu Japonia, de la 0-1 la 2-1. Un Mondial al victoriilor pe linie. Și cu goluri multe, 28 în opt partide. O medie de 3,5 goluri pe meci ceea ce însemană enorm!

Costa Rica a dat peste nas unei echipe arogante care s-a crezut învingătoare înainte să înceapă meciul. Mai mult, Uruguay-ul a condus la pauză, cu 1-0, după penalty-ul transformat de Cavani. În repriza secundă, Campbell și Duarte au întors soarta jocului dar trebuie spus că la al doilea gol al costaricanilor a fost offside. După care Urena a pus bomboana pe coliva „celeștilor”. Un 3-1 ce ține mai degrabă de „dosarele X” decât de fotbal!
Am spus că grupa D abia acum începe. După cele trei puncte miraculoase câștigate de Costa Rica, derby-ul Italia – Anglia și-a triplat miza. La mai toate turneele finale, „squadra azzurra” ne-a obișnuit să înceapă prost. De data asta a schimbat partitura și a învins cu 2-1 o Anglie rămasă în faza de promisiune eternă. Marchisio a deschis scorul, Sturridge a egalat din pasa lui Rooney, iar Balotelli a dus Italia cu un picior în „optimi”.
În grupa C, Columbia a avut parte de un „antrenament” util cu Grecia. Armero, Gutierrez și Rodriguez i-au obligat pe eleni să înceapă pregătirea bagajelor pentru întoarcerea acasă. Un 3-0 care ne scutește de orice fel de comentariu. Doar atât: bătrâna Grecie nu avea ce să caute la turneul final. Dar i-a dat voie… România! 🙁
În aceeași grupă, Japonia a visat frumos timp de o repriză. Honda a deschis scorul în partida cu Coasta de Fildeș și părea să asistăm la o nouă surpriză. După înfrângerea Camerunului, ivorienii trebuiau să salveze onoarea Africii. Și au reușit asta după pauză, în doar două minute, prin Bony și Gervinho. Trei puncte mari pentru Coasta de Fildeș care poate visa la meciurile eliminatorii.
Trei zile de Mondial fără… egal. Doar victorii pe linie și cu multe goluri (28). O medie incredibilă de 3,5 goluri pe meci. E bine că se joacă deschis. Adevărul este că dacă echipele nu riscă acum, în primul joc, când să mai riște?