Cupa Mondială 2014: Arbitraje catastrofale, umilința Spaniei!

iunie 14, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Iker Casillas și Spania au trăit o umilință de proporții. Un 1-5 care poate scoate Spania din competiție!

Iker Casillas și Spania au trăit o umilință de proporții. Un 1-5 care poate scoate Spania din competiție!

Arbitraj catastrofal în meciul Mexic – Camerun (1-0). Mexicanii au înscris de trei ori ca să li se pună un gol. Două „boabe” anulate aiurea de o brigadă columbiană depășită de situație. Apoi a venit umilința Spaniei. Ceva illogic la prima vedere mai ales că ibericii au condus cu 1-0. Dar niște explicații există. Golul fabulos reușit de Van Persie, în finalul primei reprize, a dat peste cap socotelile spaniolilor. Din acel moment s-a ales praful de tot, iar acest neverosimil 1-5 exprimă parțial superioritatea „batavilor”. Putea ieși mai rău pentru Spania. Doar victoria reprezentativei statului Chile, 3-1 cu „cangurii” australieni, se înscrie în normalitate. Concluzie: erorile grosolane de arbitraj continuă, iar umilința trăită de Spania poate schimba multe destine la acest Mondial!

Credeam că a fost suficientă „demonstrația” arbitrului Nishimura care în meciul de deschidere a împins de la spate Brazilia spre victorie. Ieri s-a dat în stambă brigada columbiană condusă de Wilmar Roldan. Două goluri anulate eronat Mexicului. Ambele pentru poziții imaginare de offside. Noroc că Peralta a făcut dreptate în repriza secundă, iar Mexicul și-a luat pe merit cele trei puncte. În finalul partidei, arbitrajul a dat cu biciul și în „lei neîmblânziți” cărora le-a refuzat un penalty clar ca lumina zilei. Camerunul putea egala. Circ și fotbal!
Șoc și umilință la debutul Spaniei, campioana en-titre. „Armada” antrenată de Vicente del Bosque a pornit tare după penalty-ul transformat de Xabi Alonso. Totul părea ok doar că a venit scurtcircuitul din finalul primei reprize. Vulpoiul Van Persie l-a simțit ieșit în față pe „San Iker” pe care l-a executat cu o lovitură de cap senzațională. În cel de-al doilea mitan a urmat dezastrul: Van Persie, Robben (2) și De Vrij au umilit campioana lumii. Oare a murit Spania?
Singurul meci de vineri în care totul a fost normal: Chile – Australia 3-1. Nu cred că mai este nevoie de alte comentarii. Alexis Sanchez, Valdivia și Beausejour au semnat o victorie promițătoare pentru ceea ce va urma. Urmează Spania. În timp ce reușita lui Cahill acoperă ceva din neputința Australiei, o selecționată depășită la toate capitolele.