Cupa Mondială 2014: Brazilia, zâmbet forțat!

iunie 13, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Neymar a salvat Brazilia cu o „dublă” picată la țanc. La 22 de ani este cel mai tânăr autor de... „doppietta” din istoria Cupei Mondiale!

Neymar a salvat Brazilia. La 22 de ani este cel mai tânăr autor de… „dublă” din istoria Cupei Mondiale!

Statistica a avut dreptate: țara gazdă nu a pierdut meciul de deschidere. Dar Brazilia n-a fost în largul ei cu Croația lui Modric și Rakitic. Victorie sub semnul întrebării. Acesta este adevărul. Arbitrul Yuichi Nishimura a făcut praf meciul: un posibil penalty refuzat croaților imediat după pauză, la 1-1 l-a iertat pe Neymar de cartonaș roșu, penalty inventat pentru desprinderea Braziliei la 2-1, poate un gol croat de 2-2 trecut cu vederea, iar Gustavo trebuia să vadă și el roșu în fața ochilor. Brazilia s-a impus cu 3-1 că nu se putea altfel. Luau foc stadioanele. 🙂 O concluzie: fără Neymar atacul Braziliei are probleme. Deocamdată, Hulk și Fred, par dintr-un alt film. Suporterii „Selecao” s-au bucurat dar zâmbit forțat. Nu asta este Brazilia visată de ei. O echipă care s-a impus în meciul de debut cu ajutorul arbitrului!

Partida de deschidere a Cupei Mondiale 2014 ne-a oferit câteva concluzii. Chiar dacă tot stadionul din Sao Paolo a continuat să cânte imnul Braziliei, live, și după ce nu s-a mai auzit în boxele arenei, presiunea fanilor asupra adversarului este relativă. Rumoare continuă, zâmbete, fete focoase, samba. Frumos dar puțin eficient!
Asta explică startul curajos al Croației. Cu gol. De fapt autogolul lui Marcelo. Cred că e primul din istoria Braziliei la un turneu final. Insuficient însă pentru a detona bomba. Neymar a inventat un gol superb și a salvat „Selecao”: 1-1 la pauză.
Croația a părut o echipă subțire. Probabil că pierdea oricum meciul însă s-a dat în spectacol arbitrul. Japonezul Nishimura putea dicta penalty pentru croați la un contact în careu între Olic și Dani Alves. Apoi, fluierașul lui pește prăjit a inventat o lovitură de la 11 metri pentru Brazilia. Neymar n-a ratat, iar la 2-1 totul era jucat. Apoi, Oscar a pus frișca pe tort!
Apropo de Neymar. „Centralul” l-a iertat de cartonaș roșu și la fel a procedat și cu Gustavo. Era de pomină dar arbitrul s-a speriat și s-a făcut că plouă. O victorie fără strălucire care ridică multe semne de întrebare în privința statutului de mare favorită pe care îl are Brazilia.
Fără Neymar în formă, atacul „Selecao” pare lipsit de inventivitate și productivitate. Chiar dacă au fost trei goluri. O mare problemă pentru ceea ce va urma, pentru ceea ce își dorește Brazilia: Cupa Mondială!