Cupa Mondială 2014: Spania a murit, Chile visează, Olanda vrea Cupa!

iunie 19, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Vargas a deschis scorul pentru Chile după un șir de pase în care spaniolii nu au atins mingea. Gol de senzație!

Vargas a deschis scorul pentru Chile după un șir de pase în care spaniolii nu au atins mingea. Gol de senzație!

Spania nu și-a revenit după dezastrul cu Olanda. Un 0-2 cu Chile la fel de umilitor ca acel 1-5. Haos, precipitare, lipsă de inspirație. Antrenorul Vicente del Bosque a mers cu aceiași „cai morți”, gen Diego Costa, Xabi Alonso sau Casillas, până la capăt. Campioana mondială este eliminată. Halal prestație, halal omagiu înaintea încoronării regelui Felipe al VI-lea. 🙁 Spania va pleca acasă la braț cu Australia. Dar „cangurii” au murit frumos: 2-3 cu Olanda. Două goluri și o presiune continuă asupra porții batave. Cine credea că „portocala mecanică” va suferi atât de mult? Noroc cu artileria grea, Robben și Van Persie, că altfel era jale mare pentru olandezi. Altfel, Olanda și Chile vor juca finala grupei B miza fiind evitarea Braziliei în „optimi”. În grupa A, Croația a surclasat Camerunul cu un sec 4-0. Un rezultat care le dă speranțe croaților într-un meci mare cu Mexic și o victorie care să îi califice la meciurile eliminatorii!

Spania și „tiki-taka” sunt deja o aminire. În meciul cu Chile am asistat la sfârșitul unei serii fenomenale de trofee: EURO 2008 și 2012, Cupa Mondială 2010. În prima repriză, chilienii au avut două ocazii și au marcat prin Vargas și Aranguiz. Randament maxim. Și nu oricum, grație un joc inventiv chiar strălucitor în anumite momente.
Antrenorul Vicente del Bosque nu a renunțat la ideile sale și a pierdut pe mâna lui. Diego Costa, Xabi Alonso sau Casillas sunt doar trei dintre „caii morți” cu care „Furia Roja” a venit la acest Mondial. Câștigarea Ligii Campionilor și a Europei precum și cele trei echipe de club (Real, Barcelona, Sevilla) prezente în cele două finale explică oboseala acumulată de unii titulari dar și prețul plătit de Spania: eliminarea!
Tot în grupa B, Australia a făcut un meci mare cu Olanda. Mare de tot. În primul mitan, Robben a deschis balul celor cinci goluri dar Cahill a egalat rapid cu un gol fabulos. Cel mai frumos de până acum. „Cangurii” au prins curaj după egalul de la pauză, iar Jedinak (min. 54) a transformat penalty-ul care i-a adus în avantaj. Noroc cu Van Persie care după patru minute a marcat pentru 2-2. Victoria le-a aparținut „batavilor” grație „rachetei” lansată, de la 25 de metri, de Depay (min. 68). Australia va pleca acasă, la braț cu Spania, iar Olanda începe să viseze la Cupa Mondială!
Croația și-a făcut bine temele cu Camerunul. Un 4-0 sec care ne scutește de prea multe comentarii. Olic, Perisic și Mandzukic (2) au trimis calificarea Croației, în optimile de finală, la ultimul meci din grupa A, cel cu Mexicul. Va fi greu dar nu imposibil. Cât despre Camerun doar atât: prestație jenantă. În două meciuri, africanii au încasat cinci goluri și n-au fost în stare să marcheze măcar unul. Cartonașul roșu primit de Song, după un cot în spate aplicat lui Mandzukic, explică încă o dată neputința Camerunului care își face deja bagajele!