Cupa Mondială 2014: Columbia în „optimi”, Anglia stă în… matematică!

iunie 20, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Luis Suarez, uruguayanul care a îngropat Anglia. Două goluri senzaționale, o evoluție de zile mari!

Luis Suarez, uruguayanul care a îngropat Anglia. Două goluri senzaționale, o evoluție de zile mari!

Columbia și-a rezolvat problemele în grupa C și are deja biletele pentru optimile de finală. Un 2-1 spectaculos cu Coasta de Fildeș, toate cele trei goluri fiind marcate în repriza secundă. Rodriguez a deschis scorul pentru columbieni, iar Quintero a finalizat un contraatac ca la carte. Gervinho a reaprins speranța ivorienilor, printr-un gol picat de nicăieri, dar era prea târziu. În celălalt meci din grupă, bătrâna Grecie a făcut ce știe mai bine: 0-0 cu Japonia. O echipă depășită de eveniment care, uite, îi încurcă și pe alții. Câte un punct pentru ambele formații dar speranțele de calificare sunt doar în calcule. Meci mare în grupa D: Uruguay – Anglia 2-1. Luis Suarez a reușit „doppietta” după o prestație de zile mari. Atacantul lui Liverpool a deschis scorul, în prima repriză, iar Anglia a alergat cu limba scoasă după egalare. Și a reușit prin Wayne Rooney, în minutul 76, care a marcat după 760 de minute de secetă la Cupa Mondială. Luis Suarez a lovit decisiv, pe final, iar Anglia stă acum la mâna… matematicii!

Columbia a făcut un meci de zile mari pe „Estadio Nacional de Brasilia”, o arenă luată cu asalt de suporterii naționalei sud-americane. Scorul de 2-1 cu Coasta de Fildeș reflectă doar parțial ceea ce s-a petrecut pe gazon. Chiar și prima repriză, încheiată la egalitate (0-0), a fost una spetaculoasă, cu nerv.
Columbienii au lovit decisiv în minutul 64 când Rodriguez a trimis mingea cu capul sub bară. Apoi a venit gafa ivorianului Die, iar Quintero a finalizat cu sânge rece un contraatac – școală. La 2-0 africanii s-au năpustit spre poarta apărată de Ospina însă s-au ales doar cu golul lui Gervinho.
Tot în grupa C, Japonia și Grecia ne-au oferit o remiză albă ca varul: 0-0. Fără gol și puțin spectacol. Japonia a mai mișcat ceva dar Grecia ne-a arătat încă odată că nu avea ce să caute la acest Mondial. Eliminarea veteranului Katsouranis este un exemplu. Columbia merge în „optimi”, iar Coasta de Fildeș are speranțe mari la o victorie cu Grecia.
Uruguay a bătut Anglia cu 2-1 și e foarte posibil ca britanicii să plece acasă. Doar matematica le mai poate oferi speranțe de câteva lire. Luis Suarez a îngropat țara unde joacă. Cum va fi primit la Liverpool? Vom vedea…
„Celeștii” au intrat la vestiare cu 1-0, Suarez plasând cu capul o minge centrată perfect de Cavani. Apoi, Anglia a urmărit egalarea ca o obsesie. Wayne Rooney a avut trei ratări uriașe, dintre care o transversală, însă la a patra tentativă a înscris pentru 1-1. Gol după 760 de minute de așteptare la Mondial. Părea că totul curge spre egal dar cu cinci minute înainte de final Luis Suarez a lovit din nou. De data asta, decisiv!
Deocamdată, în grupa D nimic nu e sigur. Uruguay mai are un meci infernal, cu Italia, iar Anglia este obligată să bată Costa Rica dacă vrea să mai creadă în… calcule!