Cupa Mondială 2014: Costa Rica face senzație, Franța arată ca o campioană!

iunie 21, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Bryan Ruiz a marcat un gol fabulos în poarta Italiei. Un gol care a califcat Costa Rica în optimile de finală. Ce surpriză!

Bryan Ruiz a marcat un gol fabulos în poarta Italiei. Un gol care a calificat Costa Rica în optimile de finală. Ce surpriză de proporții!

Victoria naționalei Costa Rica în fața Italiei (1-0) este o surpriză de mari proporții. Mai mare decât cea cu Uruguay-ul pentru că italienii au fost avertizați. Costa Rica a dat peste cap grupa D și cele trei campioane mondiale care își făceau între ele socoteli pentru „optimi”. Acolo merge Costa Rica. Un rezultat care a obligat delegația Angliei să-și rezerve biletele pentru întoarcerea acasă. Și Franța s-a calificat în optimile de finală după ce a măturat pe jos cu Elveția (5-2). Dincolo de cele cinci „boabe” date Elveției a fost jocul bun etalat de „cocoșii galici”. Chiar foarte bun. Un fotbal cu nerv și stil de campioană mondială. Franța trebuie pusă în calcule pentru câștigarea trofeului. În aceeași grupă, dubla reușită de Valencia a fost suficientă pentru victoria Ecuadorului în fața naționalei Honduras (2-1). Hondurienii au deschis scorul însă au așteptat prea multe de la un singur jucător, „vasluianul” Costly. Trei puncte mari și speranțe de calificare pentru Ecuador!

Cine credea că naționala Costa Rica va domina grupa D, grupa celor trei campioane mondiale, Italia, Uruguay și Anglia? Dar uite că s-a întâmplat și Costa Rica ocupă fotoliul de lider cu maximum de puncte. Victoria cu 1-0 în fața Italiei este imensă. Cu mult peste cea din partida cu Uruguay pentru că „squadra azzurra” era deja avertizată despre ce pot costaricanii. Culmea, arbitrul chilian Enrique Osses nu le-a acordat un penalty clar ca lumina zilei. Divinitatea a făcut însă dreptate, iar Ruiz (min. 44) l-a bătut pe Buffon cu o lovitură de cap superbă.
Franța defilează în grupa E pe acordurile Marseillezei. Demonstrație de forță cu Elveția. Ca scor, 5-2, dar mai ales ca joc. Faptul că au marcat cinci jucători (Giroud, Matuidi, Valbuena, Benzema, Sissoko) demonstrează varietatea jocului Franței. Benzama putea ajunge la cota 4 în clasamentul golgheterilor dar a ratat cu nonșalanță un penalty. Concluzie: alături de Germania și Brazilia, Franța intră în calcule pentru cucerirea Cupei Mondiale.
În meciul disperării din grupa E, Ecuadorul a trecut de Honduras cu 2-1. Nu fără emoții. „Vasluianul” Costly a punctat pentru Honduras dar cu o floare nu se poate obține… calificarea. Enner Valencia a reușit „dubla” care a întors soarta celor trei puncte. Plus un al treilea gol anulat. Astfel, Ecuadorul visează să dea lovitura de grație Elveției ca să poată ajunge în „optimi” însă îi va fi foarte greu!