Cupa Mondială 2014: Argentina stă în Messi, Nigeria elimină Bosnia, Ghana oprește „Mannschaft”!

iunie 22, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Lionel Messi a salvat Argentina și a dus-o în „optimi”. Gol de senzație în ultimele secvențe ale partidei cu Iran!

Lionel Messi a salvat Argentina și a dus-o în „optimi”. Gol de senzație în partida cu Iran!

Argentina visează la titlul mondial însă jocul ei depinde prea mult de Messi. „Pumele” ocupă primul loc în grupa F, cu maximum de puncte, după ce s-au chinuit să bată Iranul. Nu în timpul regulamentar de joc ci în prelungiri grație unui șut de senzație marca „Messi”. Asta după ce iranienii au ratat vreo trei ocazii de gol uriașe, iar arbitrul Milorad Mazic le-a refuzat un penalty clar. Eroare gravă de arbitraj și în celălalt meci din grupă, Nigeria – Bosnia (1-0). Dzeko a marcat în minutul 21 dar unul din asistenți a arătat aiurea offside. Gol valabil anulat Bosniei, iar peste nouă minute Nigeria a dat lovitura de grație prin Odemwingie și are șanse mari să ajungă în „optimi”. Bosnia, pleacă acasă. În grupa G, Germania nu a obținut încă biletele pentru meciurile eliminatorii. Ghana a scos o remiză de senzație (2-2) și un punct imens. Toate golurile au picat în cel de-al doilea mitan. Nemții nu s-au simțit în largul lor deși au condus cu 1-0. Germania are nume dar pe teren va conta doar jocul și rezultatul!

Argentina depinde prea mult de jocul lui Messi. Iranienii au reușit să-l blocheze timp de 90 de minute. Doar în primul minut al prelungirilor au uitat de starul Barcelonei. Suficent ca Messi să prindă un șut senzațional și să marcheze un gol fabulous.
Iranul a avut vreo trei ocazii mari de gol, în repriza secundă, și un penalty refuzat de sârbul Milorad Mazic. Ce mizerie. O nouă eroare de arbitraj, gravă, care pune în umbră spectaculozitatea acestui Mondial. Argentina a dominat copios dar nu ne-a convins că are stofă de campioană mondială. Poate mai târziu, în fazele superioare.
Și în meciul Nigeria – Bosnia (1-0) am avut parte de decizii abramburite. Dzeko (min. 21) a marcat un gol valabil dar s-a inventat offside și nu s-a mai pus. 🙁 O nouă bătaie de joc din partea arbitrilor. N-a contat pentru Bosnia dar a picat pentru Nigeria. Odemwingie (min. 29) a adus cele trei puncte în contul africanilor care vor juca cu Iranul șansa de a se califica în optimile de finală.
Remiză spectaculoasă în partida Germania – Ghana (2-2). Nemții aveau planuri pentru „optimi” dar lucrurile s-au încurcat serios în grupa G. După pauză s-a pornit potopul de goluri. Patru. Götze a deschis balul, dar Ayew a egalat repede. Șocul l-a declanșat Gyan însă miracolul n-a durat mult și Klose a punctat pentru 2-2. „Mannschaft” s-a chinuit serios și a suferit mult în fața Ghanei. Biletele pentru „optimi”, poate în runda următoare!