Cupa Mondială 2014: Genialul Wilmots, Algeria a făcut show, Portugalia evită dezastrul!

iunie 23, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Selecționerul Marc Wilmots a adus Belgiei șase puncte mergând pe mâna rezervelor: Fellaini și Mertens (cu Algeria), Origi (Cu Rusia). Asta da inspirație!

Selecționerul Marc Wilmots a adus Belgiei șase puncte mergând pe mâna rezervelor: Fellaini și Mertens (cu Algeria), Origi (cu Rusia). Asta da inspirație!

Bekgia ne-a arătat că are stofă de campioană mondială. „Dracii roșii” au ținut sub control meciul cu rușii și s-au impus meritat cu 1-0. Inspirația selecționerului Marc Wilmots a fost decisivă. Cu două minute înainte de final, rezerva Origi a marcat golul care a adus Belgiei biletele pentru optimile de finală. În aceeași grupă H, Algeria a făcut spectacol cu Coreea de Sud. Africanii au avut o primă repriză de vis la scor de neprezentare, 3-0, iar în final s-au impus cu 4-2. Algeria poate ajunge în „optimi” dacă în ultimul meci din grupă nu pierde cu Rusia. Partidă dramatică în grupa G: Statele Unite – Portugalia 2-2. Americanii au fost la o secundă distanță de o performanță istorică. Lusitanii au avut 1-0 la pauză, dar elevii selecționerului Jürgen Klinsmann au marcat de două ori în repriza secundă. În ultimele secvențe ale prelungirilor, Cristiano Ronaldo a inventat o centrare perfectă din care Varela a salvat Portugalia de la eliminare!

Belgia ne-a arătat, din nou, că are stofă de campioană. Deși s-au impus la limită în fața Rusiei (1-0) „dracii roșii” au controlat ostilitățile în fiecare secundă. La rampă a ieșit, din nou, selecționerul Marc Wilmots. De două ori: l-a lăsat pe teren pe Eden Hazard, deși n-a rupt gura târgului, și a aruncat în luptă rezerva Origi. Rezultatul? Pasă decisivă Hazard, gol Origi (min: 88). Cu șase puncte, Belgia merge în „optimi”!
Algeria a făcut show total cu Coreea de Sud (4-2). Poate cel mai spectaculos meci de până acum pe care l-am văzut la Mondial. O primă repriză de vis a africanilor care au punctat de trei ori prin golurile lui Slimani, Halliche și Djabou. Cărțile fuseseră deja aruncate. Coreenii și-au mai revenit după pauză, au pus umărul la spectacol, au marcat de două ori, prin Son Heung Min și Koo Ja-Cheol, dar era prea târziu. Algeria punctase prin Brahimi pentru un 4-2 istoric fiind prima echipă din Africa care înscrie patru goluri la Cupa Mondială. Trei puncte imense și speranțe mari de calificare în meciul meciurilor, cu Rusia.
Partidă dramatică în grupa G. Reprezentativa Statelor Unite a trecut la o secundă de un rezultat fabulous cu Portugalia. Lusitanii aveau avantaj pe tabelă încă din minutul 5, prin „boaba” lui Nani, dar ulterior n-au mai reușit mare lucru. Cu un Cristiano Ronaldo banal, Portugalia credea că va obține cele trei puncte prin simpla prezență în teren. N-a fost deloc așa. Stilul german impus de Jürgen Klinsmann la naționala Statelor Unite a dat meciul peste cap. O repriză secundă în care „yancheii” au punctat spectaculos prin Jones și Dempsey. Când spectatorii prezenți pe „Arena Amazonia”, din Manaus, erau în picioare ca să aplaude un rezultat uluitor a venit salvarea Portugaliei. Tot în minutul 5 dar al… prelungirilor. Ultima secvență: Ronaldo se trezește la viață, centrează perfect, iar Varela ține Portugalia în competiție!