Cupa Mondială 2014: Coșmar la Belo Horizonte, Germania a executat Brazilia!

iulie 9, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Toată Brazilia plânge în hohote. Așa ceva nu s-a mai văzut în istoria „Selecao”. Acest 1-7 cu Germania a șters cu buretele farmecul care ne-a sedus aproape un secol!

Toată Brazilia plânge în hohote. Așa ceva nu s-a mai văzut în istoria „Selecao”. Acest 1-7 cu Germania a șters cu buretele farmecul care ne-a sedus aproape un secol!

Brazilia – Germania 1-7. Scorul cu cel mai mare impact din ultimii 20-30 de ani ai fotbalului mondial. Poate chiar și mai mult. O dramă amestecată cu blestem. Ultima înfrângere înregistrată de „Selecao” într-o partidă oficală pe teren propriu a fost în 1975, 1-3 cu Peru în Copa America. Culmea culmilor, tot pe „Mineirao” din Belo Horizonte. De ce a pierdut în așa hal Brazilia? Simplu: s-a prezentat la acest Mondial cu o echipă „modificată genetic” care n-a înțeles că fotbalul s-a schimbat mult. Începând cu „paiața” Fred și terminând cu luptătorul David Luiz. Nimic din ADN-ul jucătorilor care învață fotbal pe plajele Copacabanei. Brazilia a vrut să joace ceea ce se joacă în Europa și a uitat să dribleze cu eleganța de altădată. Un dezastru care a marcat supremația școlii germane. Coșmar uriaș. Brazilia a șters în 90 de minute tot ceea ce a făcut frumos ca să ne seducă aproape un secol. Germania merge în finală cu cea mai grandioasă victorie din istorie. Deutschland über alles!

La această Cupă Mondială toate comentariile le-am scris a doua zi, spre prânz. Nu la cald. Dar acum nu am mai rezistat. Dezastrul trăit de Brazilia nu are limite însă are explicații. Fel de fel. Germania a jucat perfect demolând o formație debusolată total de absențele lui Thiago Silva și Neymar.
Până la coșmarul cu Germania, Brazilia nu a demonstrat că are față de campioană mondială. Aduceți-vă aminte de meciurile „Selecao” din grupe, de ajutorul arbitrilor, de chinul cu Chile din „optimi” și norocul din finalul „sfertului” cu Columbia. Am văzut cu toți o partidă cum n-a mai existat vreodată în istoria fotbalului. Cele cinci goluri încasate de Brazilia în prima repriză au fost asemenea unui cutremur.
Kroos (2), Schürlle (2), Müller, Klose și Khedira au semnat cea mai triumfală victorie a Germaniei din istoria prezențelor la Cupa Mondială. Selecționerul Joachim Löw a desfăcut total jocul brazilienilor, iar elevii săi i-au executat cu sânge rece. Germania a jucat diferit fiecare meci de la acest Mondial. Poate aici trebuie căutat micul… mare secret al „panzerelor”. 🙂
La ora când scriu aceste rânduri, la TVR 1 se anunță că în Brazilia au izbucnit lupte de stradă. Și CNN-ul prezintă același lucru. Doamne ferește, asta le mai lipsea! Dar la ce dezastru a fost pe stadionul „Mineirao” chiar nu e de mirare.
Golul lui Oscar din final, care avea lacrimi în ochi, a fost bomboana amară de pe coliva Braziliei. „Selecao” ne-a sedus, timp de aproape un secol, prin fotbalul spectaculos promovat la fiecare meci. Cu driblinguri, cu goluri, cu arta de a mângâia mingea. Acum totul s-a năruit ca la un semn. În 90 de minute.
Germania merge în marea finală pentru a întâlni aroganta Argentină sau eterna candidată la titlu, Olanda!