Cupa Mondială 2014: Brazilia – Germania, finala din… semifinale!

iulie 8, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Pe „Mineirao” se întâlnesc Brazilia și Germania, echipele cu cele mai multe meciuri din istoria Cupei Mondiale. Brazilia, cu 102, Germania, cu 104!

Pe „Mineirao” se întâlnesc Brazilia și Germania, echipele cu cele mai multe meciuri din istoria Cupei Mondiale. Brazilia, cu 102, Germania, cu 104!

De câte ori începe un turneu final suporterii iau în calcul, de cele mai multe ori, o finală Brazilia – Germania. Istorie, rivalitate, stiluri diferite. Acum parcă e altceva. O Brazilie care dă gol cu fundașii și joacă perfect fazele fixe. O Germanie mai pragmatică decât în alte dăți care joacă doar la rezultat. Plus o brigadă formată din arbitri cotroversați avându-l la centru pe mexicanul Marco Rodriguez. Cel care nu i-a acordat cartonaşul roşu lui Luis Suarez, după ce acesta l-a muşcat pe Giorgio Chiellini. Misiune dificilă pentru „Selecao” care are două absențe de marcă: Thiago Silva, stâlpul apărării, și Neymar, cheia atacului. Dar va juca cu 200 de milioane de fani alături de ea. Germania este trecută prin așa ceva. Nu a strălucit ca joc dar a făcut exact ceea ce trebuie ca să ajungă aici. Brazilia – Germania, ora 23:00, în direct la TVR 1. O finală care se joacă în… semifinale!

Arbitri controversați la meciul Brazilia – Germania. La centru este Marco Rodriguez. Cel care nu l-a eliminat pe Luis Suarez după mușcătura aplicată italianului Giorgio Chiellini în partida Italia – Uruguay (0-1). Mexicanul va fi ajutat la cele două tușe de conaționalii săi, Marvin Torrentera şi Marcos Quintero, iar arbitru de rezervă va fi americanul Mark Geiger. Da, Geiger, omul care în „optimea” Franța – Nigeria (2-0) nu l-a eliminat pe francezul Matuidi care i-a provocat o dublă fractură de tibie și peroneu nigerianului Onazi. Sper ca acești „fluierași” să nu distrugă meciul! 🙁
Brazilia are două absențe de marcă. Ambele ar putea cântării enorm în privința calificării. Thiago Silva a încasat prostește al doilea cartonaș galben, în „sfertul” cu Columbia, și nu joacă contra nemților. Tocmai el, stâlpul apărării, căpitanul „Selecao”. Neymar lipsește și el. Era s-o pățească la fel ca Neșu după intrarea criminală a columbianului Zuniga. Brazilia nu-l va avea în teren pe dirijorul atacului, pe jucătorul capabil să dea peste cap orice apărare.
Germania nu se vaită de absențe. Doar că la Belo Horizonte, pe „Mineirao”, va juca împotriva a 200 de milioane de fani isterizați de ideea că Brazilia trebuie să ajungă în finala unde s-o întâlnească pe marea rivală, Argentina. Dar „Mannschaft” a mai trecut prin așa ceva. O echipă formată din jucători cu mare experiență precum portarul Neuer, fundașul Lahm sau golgheterul Thomas Müller. Și un selecționer, Joachim Löw, care a studiat în cele mai mici detalii jocul brazilienilor.
Ce va fi? Sper să fie un spectacol total!