Cupa Mondială 2014: Argentina nu are față de campioană, Olanda a fost marea dezamăgire!

iulie 11, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Portarul Sergio Romero a apărat penalty-urile executate de Vlaar și Sneijder. Presa spune că a avut notițele ascunse în... pantaloni! :)

Portarul Sergio Romero a apărat penalty-urile executate de Vlaar și Sneijder. Presa spune că a avut notițele ascunse în… pantaloni! 🙂

Nu am avut timp să scriu despre această semifinală decât acum. E bine și așa. La ce joc ne-au oferit Argentina și Olanda să zică mersi că le băgăm în seamă. Nu au arătat nimic. Probabil s-au speriat de drama Braziliei și au zis că mai bine un 0-0 alb ca varul și o calificare la penalty-uri decât o înfrângere rușinoasă. Ambele echipe s-au anihilat reciproc. Messi, blocat, Robben și Van Persie, la fel. Parcă erau legați de picioare. Olanda n-a avut un șut pe poartă timp de 90 de minute. Prelungirile nici nu mai contează. Chiar nu merita să ajungă la balul din finală, cu Germania. „Pumele” au mai mișcat ceva, au dorit mai mult și s-au scos la penalty-uri cu ajutorul portarului Romero. Dar în finală urmează Germania, deja considerată noua campioană a lumii!

Argentina s-a impus cu 4-2, după executarea loviturilor de la 11 m, dar n-a convins pe nimeni că merită trofeul. Olanda, și mai și. Până la această confruntare, „portocala mecanică” a degajat multă forță dar în semifinală a semănat cu o formație debusolată și speriată de numele adversarului.
Robben și Van Persie au fost blocați total. La fel și Messi. Ambii selecționeri și-au făcut bine temele. Poate Louis van Gaal a greșit renunțând să-l trimită în poartă, la loviturile de departajare, pe Tim Krul, cel care apărasese două penalty-uri în meciul cu Costa Rica. L-a păstrat pe Cillessen care s-a comportat ca un bezmetic. 🙁
Altfel, Antonio Tadeia a reușit să ducă Argentina în finală cu un joc defensiv, în multe momente chiar plictisitor. Dar în fotbal nu se dă note la impresia artistică așa cum se întâmplă în patinaj. În fotbal contează doar ce rămâne scris pe tabela de marcaj. Atât și nimic mai mult!
Într-un fel, Brazilia are parte de o nouă dramă. Marea și eterna rivală, Argentina, poate ajunge campioana lumii pe pământ brazilian. Deja e prea mult, deja este peste putința de suportabilitate. Dar prin asta e frumos fotbalul. Oferă situații incredibile și surprize de proporții.
Olanda va juca finala mică, cu Brazilia. O palidă consolare pentru ambele echipe. Un meci care nu mai contează după ce au visat cu ochii deschiși la Cupa Mondială.