Steaua a „desenat” frumos, Astra a câștigat Supercupa!

iulie 12, 2014 in Supercupa României

Astra Giurgiu a pus mâna și pe Supercupa României. Un debut fulminant în noul sezon!

Astra Giurgiu a pus mâna și pe Supercupa României. Un debut fulminant în noul sezon!

Astra Giurgiu este supercampioana României. După un meci de dezmorțeală. Ca la început de sezon. Steaua a „desenat” frumos, a avut posesie, și-a creat ocazii. Doar că în fotbal nu se câștigă la impresia artistică. Degeaba a marcat Chipciu un gol frumos, înainte de pauză, dacă „roș-albaștrii” nu au fost în stare să țină de el. Enache a trimis meciul în prelungiri cu un gol de Mondial, iar acolo giurgiuvenii, în frunte cu portarul Silviu Lung Jr., au fost mai inspirați. Cât despre arbitrul Alexandru Tudor doar atât: unele faze le-a interpretat în mod straniu și a dezavantajat ambele formații. Steaua și Astra mai au de muncă dacă vor să se califice în grupele competițiilor europene. Altfel vor plânge!

Steaua a fost mai bună… la impresia artistică. Deși antrenorul Costel Gâlcă a fost nemulțumit după meci elevii săi au avut posesie, și-au creat numeroase ocazii de gol. Doar paradele de senzație ale portarului Silviu Lung Jr. au făcut ca partida să ajungă în prelungiri, iar apoi la loviturile de departajare.
Astra a rămas aceeași echipă robustă și organizată pe care o știam. Chiar dacă în destule momente ale jocului a lăsat impresia că a pierdut controlul ostilităților, trupa din Giurgiu a avut puterea să revină în meci. Mai ales după ce a primit gol înainte de pauză. În astfel de situații șocul este puternic dar steliștii nu au știut să profite de oportunitate.
La Steaua sunt câteva lucruri de spus. Dacă mai vrea titlul, campioana en-titre trebuie să aducă întăriri. Arlauskis nu e Tătărușanu, s-a văzut asta la penalty-uri, Filip nu e Pintilii, iar Iancu nu poate juca ceea ce juca Piovaccari. În ciuda rezultatului final pot spune că n-a fost chiar așa de rău. Antrenorul Gâlcă a impus un stil interesant, cu pase, cu posesie, cu atacuri variate. Dacă îl dezvoltă e posibil să vină și rezultatele.
Astra are și ea ceva probleme. Plecarea lui Yazalde a lăsat un loc vacant în atac. S-a văzut asta de la o poștă. Și Papp conta mult în apărare. O apărare prinsă pe picior greșit de prea multe ori. De analizat pentru antrenorul Daniel Isăilă. Apropo de Isăilă, echipa sa a câștigat Supercupa pentru că a fost mai organizată. Stil german, cu puțin spectacol dar eficient.
Altfel, Astra câștigă cel de-al doilea trofeu al sezonului. Un început bun care anunță deja o bătălie totală pentru titlul din Liga 1. Așa să fie!