Un transfer iute ca… „Săgeată”

ianuarie 31, 2013 in Internaţional

„Săgeată” a scăpat de mizeriile din Liga 1 și va juca în campionatul Portugaliei. La Sporting Lisabona, un nume în fotbalul european!

„Săgeată” a scăpat de mizeriile din Liga 1 și va juca în campionatul Portugaliei. La Sporting Lisabona, un nume în fotbalul european!

Cine ar fi crezut: Marius Niculae la Sporting Lisabona. Un transfer care a venit de nicăieri, fără zvonuri, fără comentarii pe lângă subiect. De fapt așa se fac marile tranzacții în fotbal: într-o discreție totală. Nu ca la noi unde se vorbește zile întregi, iar la final pică transferul. 🙂 „Săgeată” s-a adaptat foarte repede la FC Vaslui însă oferta lui Sporting nu se putea refuza. Nu este vorba despre bani, deși contează și acest aspect, cât mai ales despre pasul înainte făcut în carieră. De fapt, Marius Niculae se întoarce la clubul unde s-a lansat în fotbalul adevărat. Un transfer iute ca… „Săgeată”. Să fie într-un ceas bun!

Pus pe goană de Dinamo, Marius Niculae a avut un sezon bun la FC Vaslui. A fost cel mai bun marcator al „galben-verzilor”, din prima parte a campionatului, cu 11 goluri. Vasluiul a fost un fel de a doua casă, după Dinamo, acolo unde Niculae era catalogat ca fiind „bătrân” pentru proiectul „New Dinamo”. Un proiect falimentar pentru Dario Bonetti și cei care i-au ținut isonul.
Știrea transferului este confirmată chiar de site-ul clubului Sporting Lisabona. „Niculae is strengthening”, scriu cei de la http://www.sporting.pt/ . În articol se precizează că „Săgeată” este un fotbalist apreciat de fanii care vin pe „Estádio José Alvalade”. Încă de la primul „mandat”, din 2001. Atunci, Dinamo l-a transferat pe Marius Niculae la Sporting pentru trei milioane de euro însă în presă s-a scris despre o sumă mai mare.
După perioada Sporting Lisabona (2001 – 2004), în 2005 a venit transferul la Standard Liege. Apoi au urmat Mainz (Germania), Inverness (Scoția), Dinamo București (unde a jucat cinci sezoane, cu o „escapadă” la Kavala, în Grecia) și, în acest sezon, la FC Vaslui. Acum, de la capăt: Sporting Lisabona!
O alegere bună pentru Niculae. Va juca într-un campionat puternic, va fi cu pregătirea la cel mai înalt nivel și, nu în ultimul rând, va câștiga mai bine ca la Vaslui. Un avantaj pentru el dar și pentru echipa națională care are la dispoziție încă un fotbalist la o echipă cu nume dintr-un campionat apreciat în Europa. Succes, „Săgeată”!