Niculae, retur la Vaslui!

februarie 1, 2013 in Internaţional

Marius Niculae a ratat Lisabona și revine la Vaslui. „Săgeată” a preferat să joace decât să fie plătit, „moca”, până la vară!

Marius Niculae a ratat Lisabona și revine la Vaslui. „Săgeată” a preferat să joace decât să fie plătit, „moca”, până la vară!

Sporting Lisabona este un club cu nume în Europa dar la organizare seamănă cu o grupare de amatori. Rar mi-a fost dat să văd cum un club important anunță transferul unui jucător pe site-ul oficial pentru ca a doua zi să spună că s-a răzgândit, iar transferul a picat. Nu mai există nici măcar știrea inițială despre Marius Niculae, un semn că la gruparea lusitană este un pic de haos pe această temă. Până la urmă asta e situația. Transferul a fost anunțat cu repeziciune și a murit cu aceeași viteză. Fără ironie, ca o… „Săgeată”!

Pe scurt: Sporting nu-l mai vrea pe Marius Niculae pentru că a jucat la două echipe în același sezon, Dinamo și FC Vaslui. Sporting era a treia trupă ceea ce depășea regulamentul UEFA și FIFA. Portughezii așteptau o hărtie oficială, de la UEFA, care n-a mai venit. Pe 31 ianuarie, ora 23:59:59, perioada de transferări s-a încheiat așa că „Săgeată” face stânga-nprejur spre Vaslui!
Mă feresc de verdicte sută la sută. Sporting a arătat că nu știe să comunice așa cum trebuie și ne putem aștepta la orice. Numai în pielea lui Niculae să nu fii! Te duci acolo cu surle și trâmbițe, faci poze, toată lumea anunță transferul și când colo cei de la Sporting realizează că sunt a treia echipă la care ajunge Niculae în același sezon. Ce-or fi făcut lusitanii până la vizita medicală? Au dormit?
Poate se rezolvă măcar din vară. „Săgeată” este un fotbalist pur-sânge și cu onoare. Nu-i va fi deloc ușor să treacă peste acest moment neplăcut. Sporting rămâne o provocare dar în același timp și o motivare. Păcat că portughezii au dat cu bâta-n baltă. Pe de altă parte și impresarul sau impresarii lui „Săgeată” sunt în culpă. Ei știau situația. Ori au mers pe blat ca să se facă transferul, ori nu au știut regulamentul internațional ceea ce este și mai grav.
Un transfer ratat. Mâine poate este altfel. O lecție pentru viitor. La astfel de tranzacții trebuie analizat totul. Orice detaliu contează mai ales atunci când este vorba despre bani. În câștig iese doar Vasluiul care rămâne în lot cu un atacant de top. Dar oare mai este același Marius Niculae? Supărarea ratării transferului la Sporting nu dispare ușor!